Hyppää pääsisältöön

Riitta Väisänen Mark Levengoodin vieraana

Riitta Väisänen puhuu Mark Levengoodin kanssa mm. sielun rupsahtamisesta. Lisäksi selviää, ovatko pienten koirien omistajat aina rumia.

Riitta Inkeri Väisänen (s. 1954) nousi julkisuuteen vuonna 1976, kun hänet valittiin Miss Suomen ensimmäiseksi perintöprinsessaksi. Menestyksekäs missiura sai jatkoa, kun Väisänen kruunattiin Miss Euroopaksi.

Mark Levengoodille Väisänen kertoo laajentuneensa Euroopan myötä: hänelle on tapahtunut Miss Euroopan laajentuminen.

Riitta Väisänen muistetaan erityisesti pitkäikäisen Kymppitonni-televisiovisailun juontajana. Hänet palkittiin työstään usealla Telvis-patsaalla.

Kymppitonnin kehitti Spede Pasanen, jonka elokuvissa Väisänen myös esiintyi. Speden kuoltua vuonna 2001 varmistui, että Pasanen oli pitkään Väisäsen elämänkumppani.

Eläinrakas Väisänen on ollut hevosten kanssa tekemisissä koko ikänsä. Hän on mm. kasvattanut ravihevosia.

Teksti: Susanna Kokkola

Kommentit
 • Leijonakuningas Jukka Jalonen

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen haastatteluissa.

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosella on taito saada pelaaja loistamaan ja joukkue kukoistamaan. Saavutusten listalla on muun muassa Suomen mestaruus, olympiapronssi ja MM-kulta. Sietäminen ja intohimo, siinä kaksi asiaa, jotka mestarivalmentaja nimeää menestyksen avaimiksi.

 • "Ilman unelmia ei voi elää tulevaisuuteen" – Chilen pakolaiset muistelevat vallankaappauksen kauhuja ja suomalaista solidaarisuutta

  Vuoden 1973 vallankaappaus sai suomalaiset aktivoitumaan.

  11. syyskuuta vuonna 1973 kenraali Pinochetin sotilaat aloittivat vallankaappauksen ja ryhtyivät tuhoamaan Chilen demokraattista järjestelmää. Stadionit muutettiin keskitysleireiksi, ihmisiä vangittiin, kidutettiin ja surmattiin. Elävän arkiston koostamassa artikkelissa entiset pakolaiset kertovat kokemuksiaan vankileireistä, kotiinpaluusta ja suomalaisesta solidaarisuudesta.

 • Chileläisen Alvarezin perheen pakolaisvuosista jäi muistoksi Turun murre – poika Luis palasi asumaan Suomeen

  Vaiheita pakolaisuudesta paluumuuttoon Ylen ohjelmissa.

  Alvarezit pakenivat Chilen syksyn 1973 vallankumouksen jälkeistä kaaosta ja vainoja Suomeen. Viisihenkinen perhe asettui Turkuun yli kymmeneksi vuodeksi, mutta palasi Chileen 1985. Suomeen sydämen siteet luonut vanhin poika Luis muutti kuitenkin takaisin Turkuun opiskelemaan. Perheen vaiheita on tallentunut Ylen ohjelmiin, joissa heitä saatellaan paluumatkalle vanhaan kotimaahan, käydään tapaamassa poliittisesti uudelleen järjestäytyvässä Chilessä sekä kuullaan perheen tarinaa aikuisena Turussa yliopistouran luoneen Luis Alvarezin kertomana.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto