Hyppää pääsisältöön

Riitta Väisänen Mark Levengoodin vieraana

Riitta Väisänen puhuu Mark Levengoodin kanssa mm. sielun rupsahtamisesta. Lisäksi selviää, ovatko pienten koirien omistajat aina rumia.

Riitta Inkeri Väisänen (s. 1954) nousi julkisuuteen vuonna 1976, kun hänet valittiin Miss Suomen ensimmäiseksi perintöprinsessaksi. Menestyksekäs missiura sai jatkoa, kun Väisänen kruunattiin Miss Euroopaksi.

Mark Levengoodille Väisänen kertoo laajentuneensa Euroopan myötä: hänelle on tapahtunut Miss Euroopan laajentuminen.

Riitta Väisänen muistetaan erityisesti pitkäikäisen Kymppitonni-televisiovisailun juontajana. Hänet palkittiin työstään usealla Telvis-patsaalla.

Kymppitonnin kehitti Spede Pasanen, jonka elokuvissa Väisänen myös esiintyi. Speden kuoltua vuonna 2001 varmistui, että Pasanen oli pitkään Väisäsen elämänkumppani.

Eläinrakas Väisänen on ollut hevosten kanssa tekemisissä koko ikänsä. Hän on mm. kasvattanut ravihevosia.

Teksti: Susanna Kokkola

Kommentit
 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto