Hyppää pääsisältöön

Madonna puhuu

Rockradion Esa Koivio tapasi 25-vuotiaan Madonnan vuonna 1985. Vuosituhannen lopussa 40-vuotias megatähti antoi Tukholmassa haastattelun Lista-tv-ohjelmalle.

Laulaja ja näyttelijä Madonna Louise Ciccone (s. 1958) teki läpimurtonsa vuonna 1985. Albumista Like a Virgin tuli maailmanlaajuinen jättimenestys.

Samana vuonna hän nousi Desperately Seeking Susan -elokuvan tähdeksi, vaikka esittikin tarinassa vain sivuroolia.

Madonna osasi laulaa, tehdä musiikkia, tanssia ja näytellä. Hän osasi myös taitavasti yhdistää musiikkinsa visuaalisuuteen videoissa ja lavashow´ssaan.

Madonnan tuotantoon ovat olennaisesti liittyneet myös taidehistorialliset lainat ja provosoivat uskonnolliset ja seksuaaliset viittaukset.

Esa Koivion haastattelussa vuonna 1985 Madonna kertoo ihailleensa Blondien Debbie Harrya tämän uskalluksen ja karisman tähden. Hän puhuu musiikillisista juuristaan ja tuottaja Reggie Lucasin merkityksestä kehitykselleen laulajana.

Tukholmassa vuonna 1999 esiintynyt megatähti joutuu jo vastailemaan melko suuriin kysymyksiin uskonnosta ja elämän tarkoituksesta. Toisen lapsensa syntymän jälkeen hän kiinnostui itämaisista uskonnoista ja Kabbalasta.

Lue lisää:

Madonnafans på Busholmen

Madonna Helsingissä 6.8.2009

85 000 katsojaa saapui Helsingin Jätkäsaareen popin kuningattaren ensimmäiseen Suomen-konserttiin.