Hyppää pääsisältöön

Madonna puhuu

Rockradion Esa Koivio tapasi 25-vuotiaan Madonnan vuonna 1985. Vuosituhannen lopussa 40-vuotias megatähti antoi Tukholmassa haastattelun Lista-tv-ohjelmalle.

Laulaja ja näyttelijä Madonna Louise Ciccone (s. 1958) teki läpimurtonsa vuonna 1985. Albumista Like a Virgin tuli maailmanlaajuinen jättimenestys.

Samana vuonna hän nousi Desperately Seeking Susan -elokuvan tähdeksi, vaikka esittikin tarinassa vain sivuroolia.

Madonna osasi laulaa, tehdä musiikkia, tanssia ja näytellä. Hän osasi myös taitavasti yhdistää musiikkinsa visuaalisuuteen videoissa ja lavashow´ssaan.

Madonnan tuotantoon ovat olennaisesti liittyneet myös taidehistorialliset lainat ja provosoivat uskonnolliset ja seksuaaliset viittaukset.

Esa Koivion haastattelussa vuonna 1985 Madonna kertoo ihailleensa Blondien Debbie Harrya tämän uskalluksen ja karisman tähden. Hän puhuu musiikillisista juuristaan ja tuottaja Reggie Lucasin merkityksestä kehitykselleen laulajana.

Tukholmassa vuonna 1999 esiintynyt megatähti joutuu jo vastailemaan melko suuriin kysymyksiin uskonnosta ja elämän tarkoituksesta. Toisen lapsensa syntymän jälkeen hän kiinnostui itämaisista uskonnoista ja Kabbalasta.

Lue lisää:

Madonnafans på Busholmen

Madonna Helsingissä 6.8.2009

85 000 katsojaa saapui Helsingin Jätkäsaareen popin kuningattaren ensimmäiseen Suomen-konserttiin.

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto