Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä, Ruben Stiller

Idän ja lännen kulttuurit olivat läsnä Ruben Stillerin lapsuudenkodissa. Hän sanookin olevansa sekoitus suomenruotsalaisuutta, pohjalaisuutta ja juutalaisuutta.

Tietolaatikko

Ruben Stiller (s. 1961)

Pienenä poikana Ruben (s. 1961) haaveili lääkärin urasta. Esikuvana oli oma isä, hammaslääkäri ja vanhan maailman herrasmies Hirsch Stiller (1913 - 1988).

Radio- ja tv-toimittajana sekä kolumnistina tunnettu Stiller kiittää verbaalisesta lahjakkuudestaan äitinsä kanssa käymiään riitoja. - Meillä oli hirvittäviä poliittisia taisteluja. Hirvittäviä sen vuoksi, että minä hävisin niissä, kertoo Stiller.

— Radio- ja tv-toimittajalle oma minä on väistämättä osa journalismia. Itseironia on yksi työkalu, sanoo ex-pomo ja ystävä Juha Tynkkynen. Kommentaattorina tässä ohjelmassa on myös Ruben Stillerin puoliso Iira.

Ohjelman on toimittanut Marko Gustafsson.

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto