Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä, Ruben Stiller

Idän ja lännen kulttuurit olivat läsnä Ruben Stillerin lapsuudenkodissa. Hän sanookin olevansa sekoitus suomenruotsalaisuutta, pohjalaisuutta ja juutalaisuutta.

Tietolaatikko

Ruben Stiller (s. 1961)

Pienenä poikana Ruben (s. 1961) haaveili lääkärin urasta. Esikuvana oli oma isä, hammaslääkäri ja vanhan maailman herrasmies Hirsch Stiller (1913 - 1988).

Radio- ja tv-toimittajana sekä kolumnistina tunnettu Stiller kiittää verbaalisesta lahjakkuudestaan äitinsä kanssa käymiään riitoja. - Meillä oli hirvittäviä poliittisia taisteluja. Hirvittäviä sen vuoksi, että minä hävisin niissä, kertoo Stiller.

— Radio- ja tv-toimittajalle oma minä on väistämättä osa journalismia. Itseironia on yksi työkalu, sanoo ex-pomo ja ystävä Juha Tynkkynen. Kommentaattorina tässä ohjelmassa on myös Ruben Stillerin puoliso Iira.

Ohjelman on toimittanut Marko Gustafsson.

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto