Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä, Pekka Milonoff

Ohjaaja ja teatterijohtaja Pekka ”Milo” Milonoff on paljasjalkainen helsinkiläinen, mutta sukujuuret ovat eri puolilta Venäjää, Ruotsia ja Saksaa.

Tietolaatikko

Pekka Milonoff, synt. 1947
Pekka Milonoff (Milonoffin arkisto)

Isovanhempien hoidossa ollut Pikku-Pekka oppi puhumaan ensin venäjää ja vasta sitten suomea.

Saksalainen koulu sodanjälkeisessä Suomessa oli ankara paikka koululaiselle.
— Se vaikuttaa edelleen. Vältän konflikteja, sanoo Milonoff.

Pekka Milonoff (s. 1947) on toiminut KOM-teatterissa näyttelijänä, ohjaajana ja teatterijohtajana.

Pro Finlandialla palkittu teatterintekijä tunnetaan myös elokuvaohjaajana, käsikirjoittajana ja dramaturgina. Hänen ensimmäinen oopperaohjauksensa oli Aulis Sallisen Punainen viiva 2007. Kansallisoopperan esitys vieraili Pietarissa keväällä 2009.

— Tietty sivullisuus suhteessa kieleen on johdattanut minua teatterin alueelle, sanoo Milonoff.

Marko Gustafssonin toimittamassa ohjelmassa ovat äänessä myös Eeva Ijäs, Tarleena Sammalkorpi ja Kaj Chydenius.

Kommentit
 • Möttönen ja Vehtaaja ratkovat Tehtäviä isolla T:llä

  Raija Orasen lastenkuunnelmasarja nyt pysyvästi Areenassa.

  Raija Oranen on urallaan kirjoittanut niin romaaneja, lastenkirjoja, novelleja kuin elokuva- ja televisokäsikirjoituksia. Hänen esikoislastenkirjansa Möttönen ja vehtaaja ilmestyi vuonna 1979 ja siitä tehtiin samaisena vuonna Ylelle radiokuunnelma. Lukijoina toimivat Jyrki Kovaleff, Aune Lind, Seppo Kolehmainen sekä Lea Pennanen-Mattila.

 • Pullantuoksuinen Hannes vaiko bensankatkuinen Sulo? Testaa, kuka tv-sarjojemme isähahmoista olet!

  Elävän arkiston leikkimielinen isyystesti.

  Oletko isänä Kotikadun Hannes vaiko Rintamäkeläisten Antti? Tai vaikkapa Kyllä isä osaa -sarjan isä? Se selviää tekemällä Elävän arkiston leikkimielisen isyystestin: valitse vastauksista vaihtoehto, joka kuvaa itseäsi parhaiten. Halutessasi voit toki myös selvittää, ketä suomalaista draamaisää oma isäsi muistuttaa. Onnea matkaan!

 • Venäläisen kirjanpitäjän traaginen kuolema käynnisti pitkän ketjun – Likaisen rahan liikkeitä etsitään eurooppalaisista pankeista

  Rahanpesuepäilyjä myös Suomessa toimivissa pankeissa.

  Eurooppalaiset pankit ovat joutuneet viime vuosina useiden rahanpesuepäilyjen kohteeksi. Viimeksi esillä on ollut Danske Bankin sekä Nordean epäillyt yhteydet rikollisen venäläisen rahan pesuoperaatioihin. Yksi epäilty rikollisen rahan lähde liittyy Sergei Magnitskin traagiseen tapaukseen. Ulkolinja kertoi tutkintavankeudessa epäselvissä oloissa kuolleen moskovalaisen kirjanpitäjän kohtalosta ohjelmassa Kuollut mies tuomiolla vuonna 2013.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto