Hyppää pääsisältöön

Olipa kerran Beatles kertoi 1960-luvun suosituimman bändin tarinan

Vuonna 1980 radioitu Jake Nymanin ja Timo Kanervan kuunnelma Olipa kerran Beatles kertoi 1960-luvun suosituimman rockyhtyeen tarinan.

Kuunnelman esitti kesäkuussa 1980 aloittanut Rockradio. Mukana oli sekä ammattinäyttelijöitä että rockmaailmassa kunnostautuneita amatöörejä.

John Lennonin roolissa oli Soundi-lehden toimittaja Jussi Niemi, ja Paul McCartneyä näytteli Pirkka-Pekka Petelius.

George Harrisonin osa lankesi muusikko Kari Peitsamolle, ja Ringo Starrina esiintyi Rockradion toimittaja Holle Holopainen. Holopaisen kollega Jukka Haarma esitti bändin varhaisvaiheissa mukana ollutta Stuart Sutcliffeä.

Kuunnelman päämääränä lienee suurten taide-elämysten sijasta ollut Beatles-historiatiedon välittäminen viihteellisessä muodossa. Tämän tarkoituksensa se epäilemättä täyttikin hyvin. Ohjelma toimii myös viehättävänä dokumenttina Rockradion alkuvaiheista.

Olennainen osa teosta oli alkuperäinen Beatles-musiikki, joka oheisista näytteistä puuttuu tekijänoikeussyistä.

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto