Hyppää pääsisältöön

Ruisleipä syntyy hellin ottein

Ruisleipä syntyy taikinajuuresta. Kuva: Arja Lento, YLE

Taikinanjuuren voi tehdä jauhoista tai leivänmuruista. Ennen kaikkea juurenteko on maltillista odottelua.

Olotilan juttu epäonnistuneesta taikinanjuuren kasvattamisesta osoittaa, että perimätieto olisi valttia - ja aina ei voi olla ihan varma lopputuloksesta, kun on kyse elävistä bakteereista ja mikrobeista.

Tässäpä pähkinä purtavaksi: Kuinka saadaan suomalaiset vanhat, huippuhyvät taikinanjuuret kiertoon? 


Olotilan lukijan epäonnistunut taikinanjuuriprojekti

Martin Johanssonin taikinanjuuriohje

Martin Johanssonin hapanleipä ruissihtijauhoista 

Taikinanjuuri valmiista hapanleivästä

 

 

Kommentit
  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka