Hyppää pääsisältöön

Audiobloggausta helposti iPhonella ja AudioBoolla

AudioBoo on iPhone-puhelimella toimiva ohjelma, jonka avulla voi julkaista yksinkertaisia ääniraportteja ja liittää niihin kuvan. Työnkulku on yksinkertainen: kAudioBoo, ruutukaappausäynnistetään sovellus, puhutaan mitä on sanomista, jonka jälkeen otetaan tilanteesen liittyvä kuva joko kameralla tai haetaan puhelimen kuvagalleriasta, ja julkaistaan. 

Olen kokeillut palvelua nyt muutaman kerran. Erityisesti kuvan ottaminen suoraan AudioBoo -sovelluksesta miellyttää: tämän on joku miettinyt! En aiemmin ole törmännyt tapaan liittää yhtä helposti kuva audioon.

AudioBoot voi tilata esimerkiksi iTunesilla.

Tässä Bloggaamassa audioboosta ja muita YLEn sosiaalisen median harjoittelukäyttöön virittämälläni HaukivonKala -käyttäjätunnuksella testaillessa syntyneitä näytteitä.

Audioita saa toki nettiin monin tavoin. Lähes vastaavat toiminnallisuudet tarjoaa toinen iPhone-sovellus, iPadio. Siihen voi päivittää myös soittamalla määrättyyn puhelinnumeroon ja antamalla tunnuksensa pin-koodin.

Kotimainen mprec.com tarjoaa MP3-tallennusta puhelimella niin, että palvelu lähettää tiedoston ilmoittamaasi sähköpostiin. Jos haluaa oikoa mutkat ja julkaista sen suoraan webbiin, lienee mahdollista rekisteröityessä ilmoittaa esimerkiksi posterous-tilinsä, tai vastaava, jonne voi julkaista tiedostoja sähköpostitse.

Onkohan vielä muita audiobloggaus-viritelmiä? Vinkkaa vaikka kommenttikentässä, tai Twitterissä (Tuija) jos tiedät.

Kommentit