Hyppää pääsisältöön

Audiobloggausta helposti iPhonella ja AudioBoolla

AudioBoo on iPhone-puhelimella toimiva ohjelma, jonka avulla voi julkaista yksinkertaisia ääniraportteja ja liittää niihin kuvan. Työnkulku on yksinkertainen: kAudioBoo, ruutukaappausäynnistetään sovellus, puhutaan mitä on sanomista, jonka jälkeen otetaan tilanteesen liittyvä kuva joko kameralla tai haetaan puhelimen kuvagalleriasta, ja julkaistaan. 

Olen kokeillut palvelua nyt muutaman kerran. Erityisesti kuvan ottaminen suoraan AudioBoo -sovelluksesta miellyttää: tämän on joku miettinyt! En aiemmin ole törmännyt tapaan liittää yhtä helposti kuva audioon.

AudioBoot voi tilata esimerkiksi iTunesilla.

Tässä Bloggaamassa audioboosta ja muita YLEn sosiaalisen median harjoittelukäyttöön virittämälläni HaukivonKala -käyttäjätunnuksella testaillessa syntyneitä näytteitä.

Audioita saa toki nettiin monin tavoin. Lähes vastaavat toiminnallisuudet tarjoaa toinen iPhone-sovellus, iPadio. Siihen voi päivittää myös soittamalla määrättyyn puhelinnumeroon ja antamalla tunnuksensa pin-koodin.

Kotimainen mprec.com tarjoaa MP3-tallennusta puhelimella niin, että palvelu lähettää tiedoston ilmoittamaasi sähköpostiin. Jos haluaa oikoa mutkat ja julkaista sen suoraan webbiin, lienee mahdollista rekisteröityessä ilmoittaa esimerkiksi posterous-tilinsä, tai vastaava, jonne voi julkaista tiedostoja sähköpostitse.

Onkohan vielä muita audiobloggaus-viritelmiä? Vinkkaa vaikka kommenttikentässä, tai Twitterissä (Tuija) jos tiedät.

 • Areena korvaa Ylen radiosovellukset mobiililaitteissa

  Areena on myös radion koti

  Ylen radiokanavakohtaiset mobiliisovellukset lakkaavat lähipäivinä toimimasta. Jatkossa kanavien suorat lähetykset ovat kuunneltavissa Areena-sovelluksissa, joiden radio-ominaisuudet kehittyvät entistä paremmiksi. Nyt julkaistava versio Areena-sovelluksesta tekee erityisesti suorien radiolähetysten kuuntelusta helppoa.

 • Kotikadun kolmannen kauden suurin mysteeri löytyy ullakolta

  Neljäs kausi tulee katsottavaksi lokakuussa.

  Kotikadun kolme ensimmäistä kautta ovat nyt katsottavissa Areenassa. Jokainen kausi on katsottavissa kuusi kuukautta, joten vielä on aikaa aloittaa koko sarja alusta. Ensimmäinen kausi on katseltavissa 25.7. saakka. Vuosina 1997–1998 nähty kolmas kausi saapui juuri juhannuksen kynnyksellä katsottavaksi. Toinen kausi pättyi jaksoon, jossa tanssittiin Jannen ja Pirkon häitä.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.

 • Ota radiodraamat mukaasi kesään!

  Lataa kuunnelmat omalle laitteelle

  Kaikki arkistosta julkaistavat radiodraamat ovat kuunneltavissa Areenan kautta, mutta osa on myös ladattavissa omalle laitteelle. Ota suosikkisi mukaan ja uppoudu kuunnelmien maailmaan mökkirannassa, tunturissa tai ulkomailla nettiyhteyksien ulottumattomissa. Kokoamme tälle sivulle ladattavat radiodraamat, jotka on julkaistu arkistosopimuksen puitteissa.