Hyppää pääsisältöön

Audiobloggausta helposti iPhonella ja AudioBoolla

AudioBoo on iPhone-puhelimella toimiva ohjelma, jonka avulla voi julkaista yksinkertaisia ääniraportteja ja liittää niihin kuvan. Työnkulku on yksinkertainen: kAudioBoo, ruutukaappausäynnistetään sovellus, puhutaan mitä on sanomista, jonka jälkeen otetaan tilanteesen liittyvä kuva joko kameralla tai haetaan puhelimen kuvagalleriasta, ja julkaistaan. 

Olen kokeillut palvelua nyt muutaman kerran. Erityisesti kuvan ottaminen suoraan AudioBoo -sovelluksesta miellyttää: tämän on joku miettinyt! En aiemmin ole törmännyt tapaan liittää yhtä helposti kuva audioon.

AudioBoot voi tilata esimerkiksi iTunesilla.

Tässä Bloggaamassa audioboosta ja muita YLEn sosiaalisen median harjoittelukäyttöön virittämälläni HaukivonKala -käyttäjätunnuksella testaillessa syntyneitä näytteitä.

Audioita saa toki nettiin monin tavoin. Lähes vastaavat toiminnallisuudet tarjoaa toinen iPhone-sovellus, iPadio. Siihen voi päivittää myös soittamalla määrättyyn puhelinnumeroon ja antamalla tunnuksensa pin-koodin.

Kotimainen mprec.com tarjoaa MP3-tallennusta puhelimella niin, että palvelu lähettää tiedoston ilmoittamaasi sähköpostiin. Jos haluaa oikoa mutkat ja julkaista sen suoraan webbiin, lienee mahdollista rekisteröityessä ilmoittaa esimerkiksi posterous-tilinsä, tai vastaava, jonne voi julkaista tiedostoja sähköpostitse.

Onkohan vielä muita audiobloggaus-viritelmiä? Vinkkaa vaikka kommenttikentässä, tai Twitterissä (Tuija) jos tiedät.

 • Äänestä suosikkijoulukalenterisi Areenaan

  Äänestys käynnissä 26.11. asti.

  Kenet heistä tahdot nähdä Areenassa joulukuussa: Tonttu Toljanteri, Histamiini, Olga P. Postinen, Gommi ja Pommi vai Tonttu Tomafoi? Käytä äänesi ja vaikuta. Äänestää voit 26.11. asti. Kaksi eniten ääniä saanutta joulukalenteria on katsottavissa Areenassa 1.12. alkaen.

 • Dekkareita, veijareita, rakkaita ja huijareita – radiodraamaa seikkailujen ystäville

  Toivekuunnelmissa jännityksen hurmaa lapsille ja aikuisille

  Marraskuun toivekuunnelmissa kuljetaan Maija Poppasen ja sotamies Sveijkin matkassa, asustetaan Onnelin ja Annelin talossa ja pyörähdetään hurjaan tanssiin Paholaisvalssissa. Mies menettää muistinsa ja herää aivan toisena. Rikostarkastaja Susikoski selvittää nimismiehen murhaa kauniilla maaseudulla.

 • Ongelmia Areenan Chromecast-toistossa

  Chromecast-toisto ei toimi luotettavasti

  Chromecast ei tällä hetkellä toimi luotettavasti Areenan mobiilisovellusten kanssa. Osa Areenan mobiilisovelluksia käyttävistä käyttäjistä on kokenut ongelmia Areenan Chromecast-toistossa. Osa Areenassa tarjolla olevista ohjelmista ei toistu tai toisto lakkaa kesken ohjelman. Ongelmat ovat tiedossa ja niitä yritetään korjata.

 • Manillaköysi, Kirje isältä ja muita toivottuja draamoja sotien varjostamista vuosista Areenassa

  Sarjoja ja elokuvia sodan ja rauhan vuosista

  Sisua, sydäntä, vallanhimoa ja herkkää iloa läikehtii Areenaan juuri julkaisemissamme elokuvissa ja sarjoissa. Katsottavana ovat toivotut tv-elokuvat Manillaköysi, Kirje isältä, Tykkimies Kauppalan viimeiset vaiheet sekä Vääpeli Sadon tapaus. Itsenäistä identiteettiä etsivää Suomea halkovat draamasarjat Sodan ja rauhan miehet, Yhdeksän miehen saappaat, Mustat ja punaiset vuodet Tampereella, Kukkivat roudan maat Ylä-Savossa sekä Isännät ja isäntien varjot Pohjois-Pohjanmaalla.