Hyppää pääsisältöön

Audiobloggausta helposti iPhonella ja AudioBoolla

AudioBoo on iPhone-puhelimella toimiva ohjelma, jonka avulla voi julkaista yksinkertaisia ääniraportteja ja liittää niihin kuvan. Työnkulku on yksinkertainen: kAudioBoo, ruutukaappausäynnistetään sovellus, puhutaan mitä on sanomista, jonka jälkeen otetaan tilanteesen liittyvä kuva joko kameralla tai haetaan puhelimen kuvagalleriasta, ja julkaistaan. 

Olen kokeillut palvelua nyt muutaman kerran. Erityisesti kuvan ottaminen suoraan AudioBoo -sovelluksesta miellyttää: tämän on joku miettinyt! En aiemmin ole törmännyt tapaan liittää yhtä helposti kuva audioon.

AudioBoot voi tilata esimerkiksi iTunesilla.

Tässä Bloggaamassa audioboosta ja muita YLEn sosiaalisen median harjoittelukäyttöön virittämälläni HaukivonKala -käyttäjätunnuksella testaillessa syntyneitä näytteitä.

Audioita saa toki nettiin monin tavoin. Lähes vastaavat toiminnallisuudet tarjoaa toinen iPhone-sovellus, iPadio. Siihen voi päivittää myös soittamalla määrättyyn puhelinnumeroon ja antamalla tunnuksensa pin-koodin.

Kotimainen mprec.com tarjoaa MP3-tallennusta puhelimella niin, että palvelu lähettää tiedoston ilmoittamaasi sähköpostiin. Jos haluaa oikoa mutkat ja julkaista sen suoraan webbiin, lienee mahdollista rekisteröityessä ilmoittaa esimerkiksi posterous-tilinsä, tai vastaava, jonne voi julkaista tiedostoja sähköpostitse.

Onkohan vielä muita audiobloggaus-viritelmiä? Vinkkaa vaikka kommenttikentässä, tai Twitterissä (Tuija) jos tiedät.

Kommentit
 • Lataa aidot pieruäänet vapaaseen käyttöön!

  Ylen äänitehosteita Freesound-palvelussa

  Prööööööt! Pufff! Millä kaikin tavoin pieru voikaan kajahtaa, tussahtaa ja plörähtää. Kuuntele ja lataa pieruja äänitehosteina vapaaseen käyttöön. Yle julkaisee äänitehostekokoelman aarteitaan kaikkien käyttöön Freesound-palvelussa. Tuoreimpana lisäyksenä ovat paljon toivotut pierut. Pääset kuuntelemaan ja lataamaan pierujen muikean kavalkadin tästä linkistä! .

 • Ruusunen ja muita klassikkosatuja Areenassa – tarinoissa mittelevät valon ja pimeyden voimat

  Fiat lux, tulkoon valkeus! Ruususen ja Grimmin satujen taika

  "Fiat lux – tulkoon valkeus!" hyvän haltijan kasvot valaisivat koko tv-ruudun. Vuonna 1982 esitetty televisioteatterin Prinsessa Ruusunen on jättänyt muistiin hehkuvan jäljen. Vielä nytkin silmä sivuuttaa aikansa tv-tekniikan ja näkee taian. Klassikkosaduissa pimeys ja valo, hyvä ja paha hakevat rajojaan voimallisesti. Areenaan kootuissa toivotuissa saduissa nähdään Ruusunen mm. Susanna Haaviston ja Karvakuonon hahmossa, piirrettynä sekä Sinikka Sokan vivahteikkaasti kertomana. Sokan tarinoimina eläväksi tulevat myös monet muut Grimmin sadut.

 • Hyvästit flashille

  Ei enää flashia

  Flash-playerin tarve Areenan web-palvelussa loppuu. Viime viikolla Areenassa saavutettiin jonkinlainen merkkipaalu, kun suorista tv-lähetyksistä muodostettavat tallenteet siirtyivät käyttämään uutta julkaisualustaa.