Hyppää pääsisältöön

Madonna Helsingissä 6.8.2009

85 000 katsojaa saapui Helsingin Jätkäsaareen popin kuningattaren ensimmäiseen Suomen-konserttiin.

Yli puolen vuoden odotus palkittiin torstai-iltana 6.8.2009, kun popikoni Madonna esiintyi pohjoismaiden tähänasti suurimmassa maksullisessa tapahtumassa.

85 000 konserttilipun hankkineen lisäksi Jätkäsaaren lähistölle oli kerääntynyt tuhansia muita nauttimaan ainakin konsertin äänistä ja megatapahtuman tunnelmasta.

Kaikkiaan konserttia seurasi siis jopa satatuhatta ihmistä. Hyvä sää auttoi kuuluvuutta ja YLE Uutisten tietojen mukaan Madonnan avaustahdit olivat kantautuneet aina Kirkkonummelle asti.

Etukäteen pelättiin megatapahtuman saavan Helsingin kaaokseen. Pahoilta liikennesumilta kuitenkin vältyttiin ja poliisin mukaan yö sujui ilman merkittäviä järjestyshäiriöitä.

Megatähti saapui Suomeen keskiviikkona aamuyöllä Tallinnasta. Konsertti oli osa Madonnan Sticky and Sweet -kiertuetta, joka alkoi jo elokuussa 2008.

Teksti: Tsuua Kekäle

Tietolaatikko

Madonna (koko nimeltään Madonna Louise Veronica Ciccone)
Syntynyt 16.8.1958 Michiganissä, Yhdysvalloissa
Aloitti uransa 1982

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto