Hyppää pääsisältöön

Mirjam Helin -kilpailun voittajat 2009

Kuudennen kerran järjestetyn Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun voitot menivät Venäjälle ja Koreaan. Yksikään suomalainen ei yltänyt finaaliin.

Tietolaatikko

Illan finalisteja säesti finaalissa Radion sinfoniaorkesteri kapellimestarinaan Leif Segerstam.
Mirjam Helin -laulukilpailun finalistit tulivat Etelä-Koreasta, Kanadasta, Kazakstanista, Sri Lankasta, Venäjältä ja Yhdysvalloista. Yhtään suomalaista ei yltänyt finaaliin.
Nyt kuudennen kerran järjestetty Mirjam Helin -laulukilpailu on alallaan yksi merkittävimmistä. Se tunnetaan korkeasta tasostaan, vaativasta ohjelmistostaan ja arvovaltaisesta tuomaristostaan. Kilpailun järjestää Suomen Kulttuurirahasto viiden vuoden välein. Ensimmäisen kerran kilpailu järjestettiin vuonna 1984.

Jules Massenet, Manon: "Allons! Il le faut... Adieu, notre petite table" (Manonin aaria)
Gioachino Rossini, Zelmira: "Riedi al soglio" (Zelmiran aaria)
Georges Bizet, Perthin kaunotar: Quand la flamme de l´amour (Ralphin aaria)
Giuseppe Verdi, Macbeth: "Come dal ciel precipta" (Banquon aaria)

Miesten sarjan voitti korealainen Kihwan Sim ja naisten venäläinen Julia Lezhneva. Hän on 19-vuotias ja samalla kilpailun nuorin osanottaja.

Bassolaulaja Sim ja sopraano Lezhneva saivat voitostaan 25 000 euroa. Heille tarjotaan myös mahdollisuus konsertoida Tokion Musashino-salissa. Palkintorahojen yhteissumma on 143 000 euroa.

Loppukilpailu käytiin Suomen Kansallisoopperassa, jossa paremmuudesta taisteli kahdeksan finalistia. Kaiken kaikkiaan kilpailuun osallistui 49 nuorta laulajaa.

Naisten ja miesten sarjojen kakkossijat menivät Yhdysvaltoihin. Kakkossijalle ylsivät siis Nadine Sierra ja Timothy Mix. Kolmannen sijan saavuttivat korealainen Keunghea Kang ja kanadalainen David DQ Lee.

Lisäksi saksalaissopraano Katharina Göres sai 3 000 euron palkinnon, joka myönnetään parhaan suomalaisen yksinlaulun esityksestä, ei-suomalaiselle laulajalle.

Artikkelin videoissa kuulemme voittajien finaaliesitykset.

Julia Lezhneva esittää ensimmäisenä kappaleenaan Manonin aarian Jules Massenet´n oopperasta Manon. Toisena kappaleena kuulemme Zelmiran aarian Rossinin oopperasta Zelmira.

Kihwan Sim esittää Ralphin aarian Bizet´n oopperasta Perthin kaunotar. Toisena kappaleen kuulemme Banquon aarian Verdin oopperasta Macbeth.

Teksti: YLE Uutiset - Petra Himberg

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto