Hyppää pääsisältöön

Kiinnisidottu on kuvaus yhden naisen elämästä, joka ei koskaan päässyt lentoon

Kaija Pakarinen Hennan roolissa
Kaija Pakarinen Hennan roolissa Kaija Pakarinen,Kiinnisidottu

Kiinnisidottu-draamasarja sijoittuu pohjoiskarjalaiseen pikkukylään, jossa ihmiset ovat sidottuja yhteiseen elämänpiiriin ja toisiin kyläläisiin. Sarja on vuonna 1994 käsikirjoittanut Liisamaija Laaksonen ja ohjannut Åke Lindman. Musiikin on säveltänyt Lasse Mårtenson.

Draamasarja on katsottavissa Yle Areenassa toukokuuhun 2019 asti.

Kolmiosaisen sarjan pääosassa on Kaija Pakarisen näyttelemä Henna, joka elää iäkkäiden vanhempiensa kanssa pienessä mökissä. Hennassa on monia suomalaiseen naiseen liitettyjä ideaaleja piirteitä. Hän uhraa pyyteettömästi oman elämänsä toisten vuoksi. Henna on vähään tyytyvä ja kaiken kestävä sekä kohtaloonsa alistuva.

Akseli-isän kuoltua Hennan hoidettavaksi jää halvaantunut, liikuntakyvytön äiti. Bisneksiään kaupungissa hoitelevasta Mikko-veljestä ei ole apua, pikemminkin pelkkää murhetta.

Kylän miehistä moni piirittää Hennaa, varsinkin naapurin veljekset Kalle ja Torsti, kumpikin omalla tavallaan. Aarno Sulkasen näyttelemä Kalle on kiihkeän ihastunut Hennaan, jota hän kohtelee karkealla tavalla. Luontokaan ei aina päästä helpolla. Kaunis ja idyllinen ympäristö asettaa syrjäseudun asukkaan aika ajoin jopa vaaraan.


Henna on pidetty henkilö kylällä. Hänelle kyläläiset kertovat avoimesti iloistaan ja suruistaan. Kaikille Hennan elämä ei ole tuttua. Esimerkiksi se, että kerran hänkin oli oman elämänsä alussa. Hennasta piti tulla helluntaimorsian, mutta kohtalo päätti toisin.

Ulkomaille muuttava paras ystävä Oili kuitenkin huolestuu Hennasta. Miten hän pärjää yksin avuttoman äidin kanssa? Äidin kuoleman jälkeen ovat edessä suuret päätökset. Olisiko aika ottaa oma elämä haltuunsa ja lähteä toteuttamaan unelmia, joihin ei ennen ollut mahdollisuutta? Mutta onko kotiseutu ja vanha elämänmeno liian voimakkaita päästämään Hennaa otteestaan?

Lasse Pöysti Mitro-enona saapuu Hennan luokse. Yksinelävä vanhus saa Hennasta mukavaa seuraa ja ennen kaikkea eno saa huolenpitoa osakseen.


Mutta juuri kun Henna on aikeissa päättää omasta elämästään, tapahtuu odottamaton.

Kommentit