Hyppää pääsisältöön

Sadonkorjuun tuorekakku

Sadonkorjuun tuorekakku. Kuva: Karolina Norman

Sadonkorjuukakku on ei ole kovin makea, mutta se on pirteä vadelmien ja sitruunan vuoksi. Se sopii hyvin lämpimään loppukesään. Tuorekakussa ei ole lisäaineita, mutta paljon hyödyllisiä ravinteita. Se on oikeaa superruokaa.

Sadonkorjuun aikaan sopivan tuorekakun ohjeen tarjosi ruotsalainen Karolina Norman, jonka bloggaa Västeråsista käsin. Hänen blogissaan Love raw on paljon ajatuksia elävästä ravinnosta ja sen vaikutuksesta kehoon.

Karolina Norman muistuttaa, että kakussa käytetty kookosrasva ei ole mitä tahansa kaupan kookosrasvaa, jota käytetään esimerkiksi jouluisen jääsuklaan valmistamiseen. Tähän tuorekakkuun tuleva kookosrasva on kylmäpuristettua, ekologista kookosrasvaa, jota voi tilata netin kautta tai ostaa terveyskaupoista. Se tekee hyvää sydämelle ja suonille. Sitä paitsi kookosrasvasta tulee entistä pirteämpi olo, vakuuttaa Karolina.

Sadonkorjuun tuorekakku on elävää ravintoa. Kuva: Karoliina NormanKehoa ravitseva kakku

Tuorekakun marjat ovat täynnä antioksidantteja. Mustikoiden sanotaan parantavan muistia ja ruuansulatusta.

Karolina vinkkaa, että parasta olisi käyttää raakahunajaa, jota ei ole kuumennettu. Siinä on antioksidantteja ja luonnollisia maitohappobakteereja.

Kakkuun tulee myös pähkinöitä ja manteleita. Manteleissa on 20 % proteiinia, 52 % rasvaa ja paljon kalsiumia, kaliumia, E-vitamiinia ja magnesiumia. 

- Kyllä meidän kelpaa täällä pohjolassa. Meillä on marjoja ja esimerkiksi mineraalipitoista nokkosta, jotka ovat todellista superruokaa. Muun superruuan kuten raakakaakaon voi tilata internetin kautta.

Elävä ravinto (ruots. levande föda) -aiheesta on tulossa TV2:n Kotikokeissa joulukuussa 2009 tv-insertti, jossa valmistetaan elävän ravinnon ruokia.
 

 • kasvisruokailun ääri-ilmiö, josta puuttuvat kaikki eläinkunnan tuotteet (kananmunat, liha, kala, maito, juusto)
 • raaka-aineita ei kuumenneta eikä paisteta, vaan liotetaan, idätetään, hapatetaan ja hienonnetaan
 • valmistusmenetelmiä ova myös idätys, kuivatus sekä maitohappomenetelmä
 • raaka-aineiden ravintoarvot jäävät korkeiksi, koska raaka-aineita ei kuumenneta
 • perusaineksia ovat mm. vehnänjyvät, joita käytetään puuroihin, juomiin jne.
 • liotetuista manteleista, siemenistä, ja pähkinöistä valmistetaan "maitoa" 

Tuorekakku vadelmista (ohjeeseen)
Love raw -blogin sivuille 
Sadonkorjuukakun blogisti kertoo

Muut Olotilan juhlakakut

Kommentit
 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka