Hyppää pääsisältöön

Sadonkorjuukakun blogisti kertoo

 - Siirryin elävään ravintoon eli raakaravinnon käyttäjäksi yhdellä rysäyksellä. Ruokavaliota noudatin jonkin aikaa.


- Nykyään syön myös kuumennettua ruokaa, sillä kehoni tarvitsee myös lämmintä polttoainetta, mutta valmistan kaikki jälkiruuat, välipalat, juomat, salaatit ja pirtelöt elävän ravinnon periaatteiden mukaisesti, kertoo Karolina.


Elävä ravinto muistuttaa meitä siitä, että kaikki maailmassa todellakin liittyy yhteen Se tuo ihmisen lähemmäksi muita ihmisiä ja luontoa. 

 

Raakaravinto tuo nostetta elämään

- Raakaravinto antaa voimia, jotka vaikuttavat koko kehooni. Kun syön esimerkiksi raakaa kaakaota, kasvaa hyvän olon tunne niin, että sydämeni suorastaan ilostuu. Minusta tulee iloisempi, avoimempi ja lämpöisempi – olostani tulee suorastaan euforinen. Silloin kohtaan helpommin vastoinkäymiset, luettelee Karolina.

 - Minusta länsimainen ruoka tekee meistä sairaita ja meidän pitäisi löytää toisenlainen tie. Ensimmäiset elävän ravinnon kokeilut tein vuonna 2005 Ann Wigmoren (elävän ravinnon ruokavalion kehittäjä) ohjeen mukaan. Ne eivät olleet järin hyviä.


- Erityisesti ihmettelin miten vehnäjyvistä valmistettua juomaa saattoi juoda. Sitten olin vuonna 2007 yhteydessä englantilaiseen Shazzie-nimiseen henkilöön Kaliforniassa. Hänen ruokavalionsa oli aivan toisenlainen kuin Ann Wigmoren kurinalainen ruoka. Minusta raakaravinnon ei tarvitse olla askeettista ja mielikuvituksetonta, pohtii Karolina.Raakaravinto insiproi taiteilijaa

- Elävä ravinto antaa minulle paljon luovuutta ja uudenlaista energiaa. Uuden voiman myötä aloitin myös bloggaamisen. Blogillani Love raw on melkein 33 000 vierailijaa, vaikka aloitin kirjoittamisen vasta maaliskuussa 2008. Sivuillani käy noin 150 vierailijaa päivässä. Blogini kiinnostaa elävän ravinnon harrastajia ympäri Ruotsia. Otan itse kaikki ruokakuvani - ruokia onkin on ihana kuvata.


- Tietysti syön myös kaikki ruokani! Tykkään varsinkin pirtelöistä, mutta myös elävän ravinnon keitoista, joissa on sieniä. Jälkiruokasuosikkejani ovat ”kermaiset” ja sydänystävälliset suklaavanukkaat. Raasteruuat eivät ole suosikkejani, kertoo Karolina rehellisesti.


- Taidefirmani nimi on Starbringer Creations. Enimmäkseen maalaan sielumaisemia. Taiteeni tuo esille samoja tuntemuksia, joita elävä ravinto herättää minussa eli harmoniaa, rakkautta ja kokonaisuutta.


- Blogini sivuilla on reseptikirja (e-bokin linkki tulossa), jossa on 30 ruokaohjetta. Sivuilla on aamupala-, pää- ja jälkiruokaohjeita, joissa kaikissa on ravitsemusohje ja valokuva, jotta pääset alkuun. Reseptikirjaa voi myös tilata minulta sekä suomeksi että ruotsiksi, kehottaa Karolina.

Tuorekakku vadelmista

Sadonkorjuukakun esittelysivulle

 

 

elokuussa 2009 Rita Trötschkes/YLE Olotila

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka