Hyppää pääsisältöön

Tuorekakku vadelmista

Pohja
1 dl yön yli liotettuja manteleita
½ dl yön yli liotettuja cashew-pähkinöitä
½ dl rusinoita
hyppysellinen suolaa


Vadelmavaahto
3 dl marjoja
4 rkl kookosrasvaa
3 tl hunajaa
1 ½ yön yli liotettuja cashew-pähkinöitä

Sitruunavaahto
11/4 dl keltaisia rusinoita
hieman sitruunan kuorta
3 rkl kookosrasvaa
1 dl yön yli liotettuja cashew-pähkinöitä
½ dl vettä

Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa karkeaksi massaksi. Käytä kakkuvuokaa (halkaisija 14 cm), jossa on korkeat reunat. Vuoraa vuoka ja reunat muovikelmulla. Kelmun avulla kakku on helppo nostaa vuoasta pois. Taputtele pohjaseos huolellisesti vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita vadelmavaahto. Vadelmat juoksettavat kookosrasvaa, mutta kun lisäät seokseen cashew-pähkinöitä, koostumus korjaantuu. Sekoita useampi minuutti, kunnes seos on täysin vaahtoutunut. Laita kylmään. Tee sitruunavaahto samalla tapaa.

Levitä sitten pohjataikinan päälle vadelmavaahto ja sen päälle sitruunavaahto. Laita kylmään muutamaksi tunniksi, jotta tahna kovettuu. Kun kakku on hieman kovettunut, nosta se muovikelmun avulla pois vuoasta ja tasoita reunat veitsellä. Koristele mustikoilla.


Sadonkorjuun tuorekakun esittelysivulle

Sadonkorjuukakun blogisti kertoo

 

 

Kommentit
  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka