Hyppää pääsisältöön

Kaunis pääkaupunkimme 1937

Autot kiiltävät, ratikat kolistelevat ja ihmiset kiirustavat aurinkoisena kesäpäivänä Helsingissä vuonna 1937. Rakennustyömailla tehdään pitkää päivää.

Vaikka kaduilla riittää liikkujia, soljuu liikenne mukavasti. Suurissa risteyksissä liikennettä ohjaa poliisi. Huolitellusti pukeutuneet kaupunkilaiset nousevat raitiovaunuihin ja leimauttavat lippunsa rahastajalla.

Kauppatorilla kuhisee. Kojuja on runsaasti ja autotie kulkee aivan rantaa pitkin. Taka-Töölöön nousee rivakassa tahdissa uudentyylisiä funkkistaloja. Kamera käy myös Hermannissa, missä asutaan vielä puutaloissa.

Viimeiset kuvat ovat Lasipalatsin katolta.

Tietolaatikko

Filmikatsauksilla tarkoitetaan kotimaisia lyhytelokuvia, joita esitettiin 1930-1970-luvuilla pitkän elokuvan edellä elokuvateattereissa. Sisällöltään valistavien, opetuksellisten ja uutisluontoisten katsausten kulta-aikaa oli 1950-luku.