Hyppää pääsisältöön

Audi haluaa sponsoroida seksikästä urheilulajia

Audi Finland aloitti urheilun sponsoroinnin vuonna 1996. Se ei kuitenkaan aikonut tukea mitä tahansa lajia. Audi-johtajan Eskon Kiesin mielestä niin lajin kuin urheilijankin on sovittava yrityksen profiiliin.

Esko Kiesi perustelee Miksi urheillaan? -ohjelmassa vuonna 2004, miksi Audi tukee vain tiettyjä urheilulajeja ja urheilijoita.

Kun Audi aloitti urheilun sponsoroinnin Suomessa, Kiesin mukaan oli tärkeää, ettei lajilla ollut vielä kansainvälistä menestystä. Sen sijaan lajin täytyi olla kansainvälisesti seksikästä.

Lisäksi Kiesi totesi Audin edellyttävän urheilijalta, että hänen täytyi niin "siviilipuolella kuin ammatillisessa kilpailemisessakin sopia meidän profiiliin."

Audi Finland löysikin alppihiihdosta sille oikean lajin. Kiesi piti tilannetta ihanteellisena, kun lajin edustajat "Tanja ja Kalle olivat akateemisia ihmisiä. He ovat siis hyvin koulutettuja ja pyrkivät elämässään muillakin alueilla pitkälle."

Teksti: Sirpa Jegorow

 • Chilestä tuli sydämenasia Tapani Brotherukselle ja Harald Edelstamille – näin diplomaatit itse kertovat vaiheistaan

  Brotherus ja Edelstam auttoivat tuhansia pakolaisia Chilestä

  Vallankaappauksesta alkanut terrori mullisti chileläisten elämän vuonna 1973. Poikkeuksellinen tilanne vaati poikkeuksellisia toimia myös auttamishaluisilta diplomaateilta. Heistä ruotsalaisella Harald Edelstamilla ja suomalaisella Tapani Brotheruksella oli ratkaiseva rooli tuhansien maasta henkensä edestä pois paenneiden chileläisten kohtaloissa. Tässä artikkelissa he kertovat itse, miten tilanteen kokivat.

 • Suomalaistoimittajat tallensivat Chilen sosialistisen unelman ennen vallankaappausta

  Tältä näytti Allenden Chile suomalaissilmin 1971–1973

  1970-luvun alussa maailma käänsi katseensa Chileen, missä vahvasti oikeistoon ja vasemmistoon jakautunut kansa valitsi itselleen vapaissa vaaleissa sosialistisen presidentin. Myös Suomesta matkusti toimittajia paikan päälle katsomaan, millaista elämä presidentti Allenden Chilessä oli. He näkivät, millaisia saavutuksia ja ongelmia uusi hallinto oli tuonut mukanaan. Tuloksena oli ainutlaatuista kuva- ja äänimateriaalia, josta myöhäisin on tallennettu vain muutamaa kuukautta ennen sotilasvallankaappausta.

 • Chilen vallankaappaus ja sen seuraukset järkyttivät suomalaisia syyskuussa 1973

  Presidentti Allende syöstiin vallasta 11.9.1973

  Liki kolme vuotta kestänyt presidentti Allenden hallinto tuli tiensä päähän 11. syyskuuta 1973, jolloin armeija kaappasi maassa vallan kenraali Pinochetin johdolla. Yhdysvaltain tukema kaappaus oli lyhyt ja väkivaltainen, ja ajoi Allenden tekemään itsemurhan heti kaappauspäivänä. Santiago de Chilen tapahtumia seurattiin tiiviisti myös Suomessa.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto