Hyppää pääsisältöön

Pentti Siimes citypapin vieraana

Pentti Siimes uskoi viimeiseen asti, että ihme voisi pelastaa hänen syöpään sairastuneen vaimonsa Elina Pohjanpään. Ihmettä ei kuitenkaan tapahtunut.

Elina Pohjanpää oli kärsinyt kielivaivoista useita vuosia. Häntä operoitiin useita vuosia, kunnes vuonna 1994 Pohjanpäällä todettiin syöpä.

Pohjanpää lähti kävelemään lääkäriltä laulaen kotia kohti. Pitkälläsillalla vastaan tuli ystävä, joka ihmetteli näyttelijän lauleskelua. Pohjanpää ilmoitti iloisesti, että hänellä on syöpä.

Syöpä ei kuitenkaan ollut iloinen asia. Pohjaanpäälle tehtiin radikaalileikkaus. Siimeksestä tuli vaimonsa fysioterapeutti ja ravintoterapeutti. Siimes oppi laskemaan kaloreita, mutta se ei ollut ainoa keinoa tukea sairastunutta vaimoaan.

Siimes rukoili ja toivoi ihmettä jopa silloin, kun lääkäri ilmoitti, että mitään ei ole enää tehtävissä. Myös Pirkko Jalovaara kävi rukoilemassa Pohjaanpää sairasvuoteen äärellä. Jalovaaran esimerkin mukaan myös Siimes alkoi rukoilla ääneen. Kolmena viimeisenä iltana hän pyysi Jumalalta poistamaan Pohjanpään kivut. Kivut Poistuivat, mutta rakas vaimo kuoli 13. tammikuuta 1996.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto