Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä, Marco Bjurström

Nuori mies hyväksyttiin Kauppakorkeakouluun ja Teatterikorkeakouluun, mutta hänestä ei tullutkaan ekonomia eikä tanssitaiteen maisteria. ”Ammattini on innostaja.”

Suomenruotsalaisen perheen esikoiseksi vuonna 1966 syntynyt Marco osoitti itsepäisyyttä jo lapsena.

Bjurströmin ”jyrävaihde” on sittemmin hidastunut. Hän on oppinut läksynsä:
”Joustoa polviin.”

Esikuvia pitää olla. Hyvä musiikki ja hyvät elokuvat siivittivät nuoren Bjurströmin tapaa elää ilosta ja riemusta. Vastuuta hän halusi ottaa pienestä pitäen.

Marko Gustafssonin toimittamassa ohjelmassa palataan Bjurströmin lapsuuteen, nuoruuteen ja uran alkuvaiheisiin. Kommentaattoreina ovat ystävät Mika Koskinen ja Ritva Enäkoski.

Haastateltavana on myös tanssija, koreografi ja Unicefin hyvän tahdon lähettiläs Jorma Uotinen, jonka verbaalista lahjakkuutta sekä kykyä innostaa, kannustaa ja antaa kritiikkiä Bjurström arvostaa.

Marco Bjurström on television suosituimpia esiintyjiä, viestintäkouluttaja, ohjaaja ja koreografi.

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto