Hyppää pääsisältöön

Pentti Siimes Opettajassa

Voisiko todellakin olla niin, että triangelinsoitto tappoi Simsonin? Opettaja (Pentti Siimes) ei tätä luokassa kiertävää huhua tahdo uskoa, koska kaikkihan kuolevat soittivat sitten triangelia tai ei.

Ensin siis Simsonin tukka lähti ja sitten hän kuoli, noin vain. Opettaja yrittää epätoivoisesti löytää selitystä tälle oudolle kuolemalle.

Kun asiallinen järkeily ei enää riitä, niin hän tukeutuu vitsiin. Tällä eräänlaisella evoluutio-vitsillä, nyt jo kiihtyneeseen tilaan ajautunut, opettaja selittää outoa kuolemaa. Vitsi ei kuitenkaan selitä tapahtunutta eikä varsinkaan naurata oppilaita, päin vastoin.

Jukka Sipilän ohjaama Opettaja vuodelta 1966 perustuu James Saundersin kirjoittamaan näytelmään. Sen ainoana näyttelijänä loistaa Pentti Siimes.

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto