Hyppää pääsisältöön

Yhteisyrittäjä saa palkkansa vaikuttavasta toiminnasta

Yrittäjä, tutkija Tero Heiskanen haluaa herättää keskustelua yhteisyrittäjyydestä. "Yhteistietokunta-teemaan latautuneet yhteiskunnalliset muutokset ovat niin voimakkaita, että joudun näkemään paljon vaivaa löytääkseni tarpeeksi miedot sanat ja varovaisen ilmaisun, ettei minua pidettäisi ihan tärähtäneenä", hän kertoo verkostolleen Qaikussa.

Heiskanen puhuu uudenlaisesta tavasta arvottaa työtä ja vaihdantaa ja käyttää sellaisia sanoja kuin yhteistietokunta-utopia.

"Yhteisyrittäjä tekee avoimesti jotain mielestään hyödyllistä. Kansa osoittaa pisteillä, onko tekeminen vaikuttavaa ja yleishyödyn tavoittelijat rahoittavat touhun, jos kokevat sen olevan rahoittamisen arvoista", Heiskanen kuvaa.

Heiskanen lupaa valottaa ajatteluaan aiheesta avoimessa webcastissa tiistai-iltana 15.9.

Heiskanen oli vieraana Sula Pinta - ohjelmassa kesällä puhumassa avoimuudesta. Keskustelun lopussa (mp3, ajassa 52 minuuttia) käsiteltiin apurahoja ja mikrorahoitusta. Keskustelussa ajattelen ääneen, että vaikuttavan, yhteishyödyllisen toiminnan rahoittaminen yhteisön arvostuksella kuulostaa suorastaan tulevaisuuden julkisen palvelun median rahoitusmallilta. Vanhanaikaisella tavallaan sitähän se nykyinenkin YLEn rahoitustapa on - yhdessä sovittu potti kerätään kasaan ja osoitetaan arvostetulle toimijalle.

Heiskasen yhteistietokuntamallissa kai jokainen journalisti hankkisi tienestinsä suoraan verkostossa ilman organisaatiota välikätenä.

Kommentit