Hyppää pääsisältöön

Twist And Shout vei Jake Nymanin mennessään

Beatlesien Twist and shout tärähti Jake Nymaniin Hämeenlinnassa vuonna 1963. Se vei nuorukaisen popin pariin loppuiäkseen.

Tietolaatikko

Jarmo Juhani "Jake" Nyman on syntynyt 10. elokuuta 1949 Nurmossa (nyk. osa Seinäjokea).

Jake Nyman on tullut tunnetuksi Ylen musiikkitoimittajana mm. ohjelmistaan Onnenpäivä, Nuorten sävellahja, Rocradio, Kovan päivän ilta ja Nousevan auringon talo.

Nyman on myös kirjoittanut useita populaarimusiikin tieto- ja hakuteoksia.

Jarmo "Jake" Nymanin (s. 1949) muotoiluopinnot keskeytyivät vuonna 1972, kun hän ryhtyi tekemään radiolle ohjelmia popmusiikista.

1980-luvulla hän nousi yhdeksi Suomen tunnetuimmista rockohjelmien toimittajista nostalgisella Onnenpäivä-sarjallaan. Nyman on valittu vuoden radiotoimittajaksi vuosina 2004 ja 2005.

Jake Nyman on myös suomalaisen rock-kirjallisuuden pioneereja. Hän on jaellut yleisölle muruja suunnattomasta tietolaaristaan mm. teoksissa Rocktieto 1-3, Onnenpäivät 1-2 ja Suomi soi 1-4.

Syyskuussa 2009 Ajatus-kirjat julkaisi Jake Nymanin kirjan Kovan päivän ilta, joka keskittyy rock and rollin lapsuusvuosiin.

Arto Nybergin haastattelussa riittää juttua myös Beatlesista. Nyman toteaa olevansa onnellinen siitä, että sai "kasvaa Beatlesin kanssa".

Samalla Nyman surkuttelee niitä, jotka ovat joutuneet kasvamaan vaikkapa Sladen musiikin tahdissa - vaikka Sladella olikin sama manageri kuin Jimi Hendrixillä, kuten hän tarkkana miehenä muistuttaa.

Teksti: Jukka Lindfors

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto