Hyppää pääsisältöön

Paikallisuus ja internetin tietovirrat?

Mikä on internetin tietovirtojen paikallinen merkitys, mistä syntyy paikka- ja sijaintitietojen voima? Tähän teemaan haetaan vastauksia nyt viikon ajan kahdella tavalla kahdessa eri mikroblogipalvelussa, Qaikussa ja Twitterissä. Keskustelussa esiin tulleita ajatuksia kootaan ensi viikon torstaina 24.9. YLE Keski-Suomesta lähetettävässä online-seminaarissa.

Peli 1.

Esitän Qaiku-keskustelupalstalla kahden kaupunkikanavan, #Helsinki - ja #JYV -kanavien paikallisuuden merkityksiä luotaavan kysymyspatterin.

Kysymykset ovat

1. Miksi olet tällä kanavalla?

2. Mitä lisäarvoa tuottaa tietää, missä päin fyysisesti / henkisesti verkoston jäsenet vaikuttavat?

3. a) Mitä käytännön käyttöä sijaintitiedolla on nykyisessä webin tietovirrassa? b) Entä mitä tulevaisuuden sovellutuksia odotat innolla?

YLE Radio Keski-Suomi ja YLE uudet palvelut järjestävät Internetin tietovirrat -online-tapahtuman, jossa pohditaan esimerkkien avulla sitä, millaisilla uusilla tavoilla tieto liikkuu ja ihmiset viestivät toisilleen.

Online-väittelykilpa on osa tilaisuuden käytännön oppimis-ulottuvuutta: tarkoitus on tarjota harjoitusketju ja hiekkalaatikko myös aivan uusille vasta rekisteröityville Qaikun ja Twitterin kokeilijoille.

Peli 2.

Twitterissä käynnistyy muunnelma pelistä: Sama keskustelunaihe, mutta kanavallisuus ilmaistaan hash tag -merkinnöillä #ylety ja joko #JYV tai  #Helsinki.

Repliikki #JYV -joukkueen hyväksi varustetaan siis merkinnöillä #ylety #JYV ja repliikki #Helsinki - joukkueelle merkinnällä #ylety #Helsinki.

Monimutkaista? Ehkä aluksi, mutta vain leikkimällä oppii. Tule siis mukaan viikoksi harjoittelemaan mikrobloggaamalla keskustelemista - tosissaan, muttei vakavissaan!

 • Ystävyyttä ja hämäräbisneksiä Areenassa – kuusi asiaa, jotka yhdistävät kasarin ja ysärin seikkailusarjoja

  Kuusikko ja kuoleman varjot sekä muut sarjat Areenassa.

  Kalakukkoreseptin ryöväävät rosvot, huumerahojen perässä oleva prätkäjengi ja muut hämäräbisnekset houkuttelevat lapsia ja nuoria selvittämään rikoksia. Yhdeksän kesäistä jännitysohjelmaa on julkaistu nyt Areenaan ja ne ovat katsottavissa vähintään vuoden ajan. Listasimme kuusi asiaa, jotka yhdistävät näitä seikkailuja.

 • Areenan käyttö jatkaa kasvuaan

  Areenan käyttö on vuoden aikana kasvanut kovaa vauhtia

  Kesän lähestyessä on hyvä tilaisuus katsoa, miten Areenan käyttö on kehittynyt. Ja kehitystä selvästi on. On ilo huomata, että suomalaiset ovat ottaneet Areenan aiempaa aktiivisempaan käyttöön monilla eri laitteilla. Areena on edelleen Suomen arvostetuin verkkopalvelu ja suositumpi kuin esimerkiksi kansainvälinen suoratoistojättiläinen Netflix.

 • Kirjautumalla enemmän irti Yle Areenasta

  Kirjautuminen helpottaa Areenan käyttöä

  Areenaa on jo jonkin aikaa muutettu ohjelmakirjastosta henkilökohtaisesti jokaista käyttäjää palvelevaksi video- ja audiopalveluksi. Henkilökohtaisuus toteutuu erityisesti silloin, kun käyttäjä kirjautuu Areenaan. Yle Tunnus on monissa Ylen palveluissa käytössä oleva kirjautumispalvelu, jonka avulla käyttäjä voi tunnistautua ja saada parempaa henkilökohtaista palvelua.