Hyppää pääsisältöön

Paikallisuus ja internetin tietovirrat?

Mikä on internetin tietovirtojen paikallinen merkitys, mistä syntyy paikka- ja sijaintitietojen voima? Tähän teemaan haetaan vastauksia nyt viikon ajan kahdella tavalla kahdessa eri mikroblogipalvelussa, Qaikussa ja Twitterissä. Keskustelussa esiin tulleita ajatuksia kootaan ensi viikon torstaina 24.9. YLE Keski-Suomesta lähetettävässä online-seminaarissa.

Peli 1.

Esitän Qaiku-keskustelupalstalla kahden kaupunkikanavan, #Helsinki - ja #JYV -kanavien paikallisuuden merkityksiä luotaavan kysymyspatterin.

Kysymykset ovat

1. Miksi olet tällä kanavalla?

2. Mitä lisäarvoa tuottaa tietää, missä päin fyysisesti / henkisesti verkoston jäsenet vaikuttavat?

3. a) Mitä käytännön käyttöä sijaintitiedolla on nykyisessä webin tietovirrassa? b) Entä mitä tulevaisuuden sovellutuksia odotat innolla?

YLE Radio Keski-Suomi ja YLE uudet palvelut järjestävät Internetin tietovirrat -online-tapahtuman, jossa pohditaan esimerkkien avulla sitä, millaisilla uusilla tavoilla tieto liikkuu ja ihmiset viestivät toisilleen.

Online-väittelykilpa on osa tilaisuuden käytännön oppimis-ulottuvuutta: tarkoitus on tarjota harjoitusketju ja hiekkalaatikko myös aivan uusille vasta rekisteröityville Qaikun ja Twitterin kokeilijoille.

Peli 2.

Twitterissä käynnistyy muunnelma pelistä: Sama keskustelunaihe, mutta kanavallisuus ilmaistaan hash tag -merkinnöillä #ylety ja joko #JYV tai  #Helsinki.

Repliikki #JYV -joukkueen hyväksi varustetaan siis merkinnöillä #ylety #JYV ja repliikki #Helsinki - joukkueelle merkinnällä #ylety #Helsinki.

Monimutkaista? Ehkä aluksi, mutta vain leikkimällä oppii. Tule siis mukaan viikoksi harjoittelemaan mikrobloggaamalla keskustelemista - tosissaan, muttei vakavissaan!

 • Kommentti: Luulin Kotikatua tylsäksi mammasisällöksi, kunnes jäin sarjaan pahasti koukkuun

  Kotikadun 15. kausi koukutti toimittajan.

  Tutustuin Kotikadun 15. kauteen täysin pystymetsästä ilman minkäänlaista katseluhistoriaa sarjasta. Ennakkoluuloni oli, että Kotikatu on tylsä keski-ikäisten ohjelma, joka ei tarjoa tällaiselle ysäripennulle mitään mielekästä. Yllättävän nopeasti huomasin, miten väärässä olinkaan. Jo parin jakson jälkeen olin täysin koukussa.

 • Näin käytät Yle Areenaa autossa

  Yle Areenan käyttö autoissa helpottuu.

  Yle Areenaa voi nyt käyttää entistä kätevämmin ja turvallisemmin autoissa, kun Yle Areena tuodaan autojen viihdejärjestelmiin. Kyseessä on Ylen kuunneltavat sisällöt – videosisältöä ei voi toistaiseksi käyttää näiden autoviihdejärjestelmien avulla.

 • Ja viimein kaikki on hyvin – Satuhäät tekee paluun Yle Areenaan!

  Suositun hääohjelman kaksi kauttu julkaistaan 8.5.

  Hääohjelmien jättiläinen, supersuosittu Satuhäät tekee paluun Yle Areenaan. Toukokuun 8. päivä Areenaan julkaistaan Satuhäät-sarjan kaksi uusinta tuotantokautta. Pääset siis keinahtelemaan häävalssia ja leikkimään kenkäleikkejä vuosien 2015 ja 2016 hääparien kanssa! Lue lisää Satuhäistä täältä! Hääpäivä on ikimuistoinen ja herkkä hetki rakastuneen parin elämässä.