Hyppää pääsisältöön

Sienikoulussa opetetaan tunnistamaan sieniä

"Sieniähän syövät vain lehmät ja karjalaiset", sanottiin Pohjanmaalla. Todellisuudessa sienet ovat sekä maailman kalleimpia ruoka-aineita että mitä vaarallisimpia myrkkyjä. 15-osainen Sienikoulu-sarja esitettiin televisiossa ensimmäisen kerran 2007.

Sarjan kaikki jaksot ovat katsottavissa Areenassa.

Sieni tunnettiin jo antiikin Rooman aikana. Pompeijin rauniosta on löydetty leppärouskua esittävä kuva. Englannissa sienet liitettiin salatieteisiin ja noituuteen.

Sienet ovat oma eliöryhmänsä ihan niin kuin kasvit ja eläimet. Kasveja sienet muistuttavat siinä, että niissä on soluseinä. Toisaalta sienissä on myös kitiiniä, jota ei ole kasveilla mutta eläinkunnassa sitä on.

Sienissä ei ole lehtivihreää, joten ne eivät yhteytä. Sienet ovat riippuvia orgaanisista yhdisteistä, joita ne saavat kasveista, eläimistä tai hajoittamastaan materiaalista. Sieni elääkin pääasiassa maan alla.