Hyppää pääsisältöön

Asia on pihvi: Dieetti

TV-kokit Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo pitävät tällä kertaa huolta katsojien linjoista. Muista: älä syö kello kuuden jälkeen illalla!

Keittiömestarit havainnollistavat aluksi ruoka-aineiden kalorimäärät. Yksi keskikokoinen nakki sisältää yhtä paljon kaloreita kuin vaikkapa pesuvadillinen lehtisalaattia. Sen jälkeen esitellään, millaisia aterioita linjoistaan huolehtivan henkilön olisi syytä päivän mittaan nauttia. Kolmosen ja Vanamon esimerkkiateriat poikkeavat aika lailla nykyisistä laihdutusohjeista.

Päivän tärkein ateria on aamiainen ja se olisi hyvä nauttia kello seitsemän maissa, kokit sanovat. Keskiraskasta työtä tekevän henkilön tulisi nauttia aamulla annos kaurapuuroa, lasi maitoa, kaksi viipaletta näkkileipää, kaksi teelusikallista voita, 45 grammaa juustoa, yksi kananmuna, kaksi kupillista teetä, kaksi palaa sokeria sekä yksi appelsiini.

Lounaaksi kokit suosittelevat punajuurikeittoa, neljää viipaletta hapanleipää, keitettyä porsaanlihaa, yhtä kananmunaa, silliä, piimää sekä jälkiruuaksi yhden omenan.

Päivällisellä on syytä jo keventää. Kolmonen ja Vanamo suosittelevat pakastekalaa, kastiketta, kahta perunaa, grahamleipää, voita, lasillista pilsneriä sekä jälkiruuaksi hedelmäsalaattia. Tämä ateria olisi hyvä nauttia ennen kello 18:aa.

Sillä niistä kaloreista, mitä sen jälkeen nautitaan, me emme mene takuuseen, eikä niistä mene kukaan toinenkaan.― Tv-kokit kehottavat olemaan syömättä iltakuuden jälkeen

Punajuurikeitto
1-2 rkl öljyä
200 gr punajuurta
3 sipulia
100 gr kaalia
lihaliemitiivistettä
1 l vettä
3 tl kirveliä
15 valkopippuria
timjamia
1 laakerinlehti
valkosipulin kynsi
suolaa

Ohukaisen pakastekala
400 gr pakastekalaa
vettä
2 sipulia
1 porkkana
sitruunaa
15 valkopippuria
10 maustepippuria
1/2 laakerinlehteä
suolaa

Kastike
2 rkl voita
2-3 rkl jauhoja
1/2 l kalalientä

Keskustele

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto