Hyppää pääsisältöön

Männynherkkutatti ja tattimuikkupata

Herkkutatteja voi etsiä tiheistä kuusikoista. Männynherkkutattia taas kannattaa nimensä mukaisesti etsiä mäntykankailta.

Tateilla on kaksi satokautta, alkukesästä sieniä on metsässä kolmesta neljään viikkoa ja seuraavan kerran niitä pääsee poimimaan taas syksyllä.

Tatilla on paksuhko verkkomainen jalka ja valkoinen pillistö. Sen voi vetää maasta "juurineen". Maan sisään jää vielä runsaasti rihmastoa, josta kasvaa uusia sieniä.

Tatti säilyy hyvin esimerkiksi kuivaamalla. Sienet viipaloidaan kapeiksi siivuiksi ja kuivataan kuivurissa tai muussa lämpimässä ja ilmavassa paikassa.

Viikon sieniruoka on tattimuikkupata. Reseptin löydät infolaatikosta.

Tattimuikkupata

1kg muikkuja
1kg herkkutatteja
pekoni
sipulia
valkosipulia
suolaa
saksankirveliä
kalacurrya
Kuulottamiseen voita tai öljyö. Pastettaan 175 asteessa 1 tunti ja haudutetaan 100 asteessa 2-3 tuntia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto