Hyppää pääsisältöön

Vesa-Matti Loiri ja Lenita Airisto kohtasivat jälleen Mansikkapaikassa

Vesa-Matti Loiri kutsui 1970-luvun salarakkaansa Lenita Airiston vieraaksi syyskuussa 2009 lähetettyyn Mansikkapaikka-ohjelmaan.

Pariskunta tutustui toisiinsa Lenitan tehdessä Veskusta lehtihaastattelua. He uppoutuivat vuorokausia jatkuneeseen keskusteluun, jonka päätteeksi Lenita totesi: "Jumalauta mikä mies!"

Miehet jakavat vuoteensa helposti, mutta eivät niin helposti sisintään, hän sanoo. "Vesku on tinkimätön eikä hyväksy oikoteitä. Hän menee syvälle mustaan aukkoon saavuttaakseen sen mikä on ihmisen sielu."

Kun pariskunta tapaa toisensa ohjelman loppupuolella, tiivis rutistus ja Loirin käpälöinti saavat juontaja Mikko Kuustosen huudahtamaan: "Irti!" Haastateltava kommentoi: "Ole sinä poika hiljaa."

Monessa mukana ollut mies on joutunut usein valitsemaan ihmissuhteiden ja työn välillä. "On toi elämä niin kaoottista ollut, että aika vaikea siinä on toisen pysyä mukana."

Ohjelmassa käydään läpi Veskun uraa Pojat-elokuvasta Lapualaisoopperaan, tv-töihin, Turhapuroihin ja lukemattomiin muihin kotimaisiin elokuviin.

Musiikki on Loirille ollut kuitenkin se "selkärankapalkki", josta hän kaikkein viimeiseksi suostuisi luopumaan.