Hyppää pääsisältöön

Isohapero ja haperotäytteiset kesäkurpitsat

Haperot ovat hyviä kolmen tähden sieniä. Niitä ei tarvitse ryöpätä, vaan ne voi viipaloida suoraan pannulle pasitettavaksi.

Hapero on nimensä mukaisesti haprakka ja siinä on juustomainen malta. Haperoita on useita eri lajeja. Suurin osa niistä on erittäin hyvän makuisia.

Esimerkiksi oranssinkellertävä kangashapero maistuu vienosti mantelilta. Monet pitävät kuitenkin sillihaperoa maukkaimpana. Sillihapero alkaa nimensä mukaisesti tuoksia hieman sillille, kun se tuodaan lämpimään.

Hapero on satoisa sieni. Vaikka se on helppokäyttöinen ja hyvä ruokasieni, niin monet jättävät sen keräämättä.

Viikon sieniruoka on haperotäytteiset kesäkurpitsat. Ohjeet löydät infolaatikosta.

Haperotäytteiset kesäkurpitsat

600g haperoita
1 - 2 kesäkurpitsaa
TÄYTE:
haperoita
kesäkurpitsaa
porkkana
sipuli
valkosipuli
basilikaa
oreganoa
juustoraastetta
tomaattipyreetä
Täytettä paistetaan pannulla 20 minuuttia. Uunin lämpö: 200 astetta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto