Hyppää pääsisältöön

Lähikuvassa Esa Pulliainen

Agents-juhlakiertue oli elokuussa 2009. Yhtyeen keulakuva ja musiikillinen johtaja Esa Pulliainen on luotsannut Agents-yhtyettä 30 vuotta. Solistit ovat vaihtuneet, mutta Pulliaisen mukaan jokainen heistä on tuonut Agentsiin ripauksen uutta vinkkeliä.

Tietolaatikko

Ohjelmasta on tekijänoikeudellisista syitä poistettu siihen alun perin kuulunut musiikki.

Haastattelussa Esa Pulliainen käy Telle Virtasen kanssa läpi paitsi Agents-yhteen historiaa ja nykypäivää myös omia musiikillisia juuriaan.

Pulliaisen mielestä kappaleita on ollut todella mukava soittaa. Aluksi häntä jännitti, kuinka sujuu yli 20 vuoden takaisten kappaleiden soittaminen. Hän kuitenkin yllättyi positiivisesti, kuinka helposti loppujen lopuksi kappaleet tulivat mieleen.

Pulliaisen mukaan Agentsin musiikki ei ole muuttunut juurikaan vuosien saatossa. Hän kuitenkin myöntää, että musiikki on alkuajoista hieman vakavoitunut.

Omaan soittamiseensa Esa Pulliainen on saanut vaikutteita rock and rollista ja rockista sekä niihin liittyneistä balladeista.

Musiikkitaustaa Esalla on jo nuoruudesta asti. Pulliainen kävi musiikkiopistoa, jossa hän soitti pianoa. Myöhemmin hänen veljensä rakensi itse sähkökitaran Esalle, sillä heillä ei ollut varaa ostaa oikeaa kitaraa.

Pulliaisen ensimmäinen ammattibändi oli Tuomari Nurmion Köyhien ystävä. Kuuntele millaisia muita bändihommia Pulliainen on tehnyt? Millaisia musiikkikiertueet olivat ennen verrattuna nykypäivään? Oliko muusikon työ rankempaa ennen kuin nyt?

Teksti: Outi Heinonen

Kommentit