Hyppää pääsisältöön

Miksei hotellihuoneeseen saa kaljaa?

Uutistoimittaja Timo Putkonen vaati hotellihuoneeseen olutta ja viiniä. Mutta vuonna 1967 oli alkoholista aamupäivisin turha haaveilla ilman voileipää.

Suomalaisten oudot alkoholisäädökset ovat herättäneet kummastusta ulkomaalaisissa, Putkonen kertoo.

Jos hotelliasiakas haluaa kalaretkelleen evääksi olut- tai viinipullon, se on mahdotonta. Pulloja ei huoneeseen saa tuoda eikä henkilökunta saa laittaa niitä eväskoriinkaan.

Keskieurooppalaiset vieraat eivät tällaiseen ole tottuneet, reportteri toteaa.

Tiukka alkoholipolitiikka ja sen erikoisuudet olivat muutenkin uutistoimituksen hampaissa 1960-luvun jälkipuoliskolla. Toukokuussa 1967 tehdyssä uutisraportissa päivitellään pykälää, jonka mukaan matkailijoille tarkoitetussa ravitsemusliikkeessä ei saanut tarjoilla paikkakuntalaiselle alkoholia edes ulkomaalaisen vieraan seurassa.

Juhani Liedevaara puolestaan selostaa syyskuussa samana vuonna Karstulassa puhjennutta riitaa ravintolan anniskeluoikeuksista. Sanavalinnoissa on aistittavissa ivaa A-oikeuksien vastustajien "aina kunnioitettavia omantunnonsyitä" kohtaan.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto