Hyppää pääsisältöön

Kettutytöt

Mummonsa ja vaarinsa kanssa asuva Anne kerää kotiinsa kodittomia kissoja ja pyörii eläinaktivistipiireissä. Myös "hyvän perheen" Hanna haluaa mukaan, mutta hinta on kova.

Antti ja Anita Koski ovat pahasti velkaantuneita. Kettutarha ei ole lyönyt leiville, niin kuin he suunnittelivat. Antin ja Anitan välejä hiertää erääntyvän lainan lisäksi Antin raviharrastus.

Kaikeksi yllätykseksi raviharrastus tuo kuitenkin pelastuksen, joka jää kuitenkin lyhytaikaiseksi.

Turkistilalla asuu myös Antin veli Seppo, joka on ihastunut kylän pankkivirkailija Jaanaan. Ihastuminen vain on kovin yksipuolista, eikä Seppo tiedä, että Jaana on mukana iskussa heidän turkistarhaansa vastaan.

Jaana on ystävystynyt Annen ja eläinaktivistien kanssa. Yhdessä he alkavat suunnitella iskua Antin ja Anitan tilalle. Tilaisuus iskulle tulee, kun Antti ja Anita lähtevät ravissa voitetuilla rahoilla risteilylle.

Kettutytöt uskovat pelastavansa ketut, mutta todellisuus ei vastaakaan heidän haavettaan.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto