Hyppää pääsisältöön

Vaaleaorakas ja mehevä orakasohratto

Orakkaan tuntee hyvin lakin alla olevista piikeistä. Vaikka sieni on hyvä, niin kaikille ei ei kuitenkaan sovi koostumuksensa takia.

Orakkaita on olemassa sekä vaaleita että tummia. Usein niiden värisävy on lähellä toisiaan.

Orakkaan hauduttaminen käy parhaiten teräskattilassa, jonne pannaan pieni määrä vettä. Kun sieniä ei sekoita, niin ne eivät pääse tummumaan.

Orakaat sopivat hyvin keittoihin tai muhennokseksi. Tällä kerralla sieniruokavikkinä tarjotaan orakasohratto.

Mehevä orakasohratto

200g orakkaita
sipuleita
aurinkokuivattuja tomaatteja
kasvis- tai kanalientä
mustapippuria
voita
basilikaa
juustoraastetta
suolaa, vähän

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto