Hyppää pääsisältöön

Vaaleaorakas ja mehevä orakasohratto

Orakkaan tuntee hyvin lakin alla olevista piikeistä. Vaikka sieni on hyvä, niin kaikille ei ei kuitenkaan sovi koostumuksensa takia.

Orakkaita on olemassa sekä vaaleita että tummia. Usein niiden värisävy on lähellä toisiaan.

Orakkaan hauduttaminen käy parhaiten teräskattilassa, jonne pannaan pieni määrä vettä. Kun sieniä ei sekoita, niin ne eivät pääse tummumaan.

Orakaat sopivat hyvin keittoihin tai muhennokseksi. Tällä kerralla sieniruokavikkinä tarjotaan orakasohratto.

Mehevä orakasohratto

200g orakkaita
sipuleita
aurinkokuivattuja tomaatteja
kasvis- tai kanalientä
mustapippuria
voita
basilikaa
juustoraastetta
suolaa, vähän

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto