Hyppää pääsisältöön

Haaparousku ja perinteinen sienisalaatti

Rouskuja on useita eri lajeja. Haaparouskun lisäksi sienikoriin voi kerätä myös esimerkiksi harmaarouskua, joka on vähän kirpeämpi kuin haaparousku.

Haaparousku on tummahko, napakka ja kiinteämaltoinen sieni. Haaparouskun lisäksi myös harmaarousku, kalvashaaparousku, nurmirousku, korpirousku, viitabalsamirousku, lakritsirousku ja pikkurousku ovat syötäviä sieniä.

Rousku on erittäin satoisa sieni. Sieni vaatii viiden minuutin ryöppäyksen ennen ruuaksi valmistamista. Rouskuista saa hyvää perinteistä sienisalaattia, joka on tarjolla artikkelin infolaatikossa.

Perinteinen sienisalaatti

liotettuja suolarouskuja
sipulisilppua
persiljaa
kermavaahtoa
vaihtoehtona kermaviili
suolaa, jos käytetään tuoreita sieniä

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto