Hyppää pääsisältöön

Leppärousku ja ruisrouskupurilainen

Leppärousku on herkullisin rousku. Kuusenleppärousku ja männynleppärousku eivät tarvitse esikäsittelyä, vaan ne voi panna suoraan pannuun.

Leppärouskua muistuttaa päältäpäin kirpeä karvarousku, joka vaatii ryöppäämisen. Sienet erottaa mm. maitiaisnesteen väristä. Erittäin maukkaan, mutta harvinaisen männynleppärouskun maitiainen muuttuu oranssin kautta vihreäksi.

Valkoinen koivurousku on hyvin harvinainen ja harva on päässyt sitä maistelemaan. Muita hyviä sieniä ovat jättiläismäinen ukonsieni, känsätuhkelo, mustesieni ja koivunkantosieni.

Tällä kertaa Sienikoulussa valmistetaan ja ruisrouskupurilainen leppärouskuista. Reseptin löydät artikkelin alalaidan infolaatikosta.

Ruisrouskupurilainen leppärouskuista

1dl korppujauhoja
1/2l kermavettä
2 munaa
400g jauhelihaa
1 sipuli
250g leppärouskuja
mustapippuria
tinjamia
savujuustoa
salaatinlehtiä
tomaattia
öljyä
Tuoreet paistetut ruissämpylät vastajauhetuista jauhoista maistuvat parhailta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto