Hyppää pääsisältöön

Eduskunnan atleetit vs. Suomen olympiasankarit

Kotimaiset olympiavoittajat kisasivat parlamentin urheilukerhoa vastaan olympiatempauksessa, jonka lajeina olivat köydenveto, viestijuoksu ja keihäs.

Syyskuisessa tapahtumassa olivat mukana olympiaurheilijat Hannes Kolehmainen, Albin Stenroos, Paavo Nurmi, Eero Lehtonen, Toivo Loukola, Erkka Wilen, Ilmari Salminen, Lauri Lehtinen, Volmari Iso-Hollo, Viljo Heino ja Tapio Rautavaara.

Eduskunnan joukkue voitti viestijuoksun SVUL:n ja TUL:n edustajia vastaan. Köydenvedossa eduskunnan urheilijat päihittivät olympiajoukkueen.

Tapio Rautavaara kilpaili kansanedustajia (Antti Rantamaata ja Penna Tervoa) vastaan keihäänheitossa. Hän myös laulaa filmissä urheiluaiheisen viisun.

Pääkilpailuna oli 3000 metrin juoksu, jossa Viljo Heino kamppaili olympiasankarien viestijoukkuetta vastaan. Heino jäi kakkoseksi ylivoiman edessä.

Vuonna 1952 taltioitiin myös filminpätkä, jossa parlamentaarikot heittävät kiekkoa ja keihästä, juoksevat, kävelevät, vetävät köyttä ja pelaavat jalkapalloa. Mukana on mm. pääministeri Urho Kekkonen.