Hyppää pääsisältöön

Kirpputorilla Salossa

Suurin osa pääkaupunkiseudulle muuttaneista taitaa olla samaa mieltä kanssani siitä, että parhaat kirpputorilöydöt tekee maakuntien kirppareilla. Piipahdin viikonloppuna vanhoilla kotinurkilla ja tein perinteisen Salo-rundin, johon kuuluu aina käynti Salon Seudun Suurkirppiksellä.

Asuessani vielä paikkakunnalla kiersin Salon kirppareita viikottain, nykyään piipahdan niissä vain muutamia kertoja vuodessa, mutta teen silti lähes joka kerta mainioita löytöjä. Niin tälläkin kertaa!

Jättisuuri Suurkirppis on ankean näköinen varastorakennus, joka sijaitsee keskellä tehdasaluetta Salon Ollikkalassa. 2000 neliön halli kätkee sisäänsä vaatteiden ja sälän lisäksi myös 350 neliön huonekaluosaston, joka kannattaa ehdottomasti aina kiertää. Huolelliseen Suurkirppis-kierrokseen menee tunti, puolitoista, mutta kiertämisen lomassa voi istahtaa pullakahville ja lepuuttaa jalkoja leipomuksia mutustaessaan. Vastaleivotun pullan tuoksu on vastustamaton! (Tosin en mene vannomaan, etteikö kyseessä olisi puolivalmiiden pakastepullien uunittaminen, mutta tuoksu on silti hyvä!)

Suurkirppikselle pääsee helpoiten omalla autolla. Junalla tai bussilla Saloon hankkiutuva pääsee kirpparille Salon keskustasta kätevimmin bussilla tai taksilla. Toki kirpparille voi taittaa matkaa jalankin: keskustasta kävelee Suurkirppikselle noin 20 minuuttia.

Yleensä Suurkirppis on pullollaan hyviä löytöjä, mutta toisinaan se tuntuu ylihinnoitetulta romukaupalta. Kirpputorien hinnat ovat mielestäni viime vuosina nousseet kaikkialla - niin Salossakin - mutta kunhan malttaa kaivella niitä epäkiinnostavimman näköisiä pahvilaatikoita ja kasoja, saattaa tehdä löytöjä. Aarteet ovat usein piilossa!

Minä löysin tällä kertaa Samu-Jussi Kosken paidan (kuva galleriassa) ja muutamia muitakin aarteita, mutta niistä enemmän myöhemmin!

 

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua