Hyppää pääsisältöön

Rintamäkeläiset: Pankkiin on taas asiaa

Leena ja Antti ovat päättäneet myydä tilansa ja muuttaa kaupunkiin. Mutta mitenkäs se tapahtuu käytännössä ja millaisia asuntoja siellä kaupungissa olisi?

Avulias pankinjohtaja lupaa auttaa tilan myynnissä ja uuden asunnon hankinnassa.

Se edellyttää tilan tarkastamista. Antti lupaa pankinjohtajalle sahtia "ja jotakin muutakin", Leenaa huolettaa se, mitä tarkastusmiehille tarjoaisi. Jotakin lihapiirakkaa hienompaa pitäisi loihtia.

Olisikohan Helmillä ajatusta tarjoomuksista? Samalla voisi keskustella Rintamäen tulevaisuudesta muutenkin.

Pahaksi onneksi Helmi ja Veikko ovat juuri lähdössä Vuokolle ja Kallelle kylään. Mutta sitä ei parane Vuokon kanssa vihoittelevalle Leenalle kertoa.

Otteita jaksosta:

Otteet ovat Rintamäkeläisten jaksosta 19. Katso koko sarja Areenassa.

Tietolaatikko

LEENA RINTAMÄKI - SIRKKA LEHTO. ANTTI RINTAMÄKI -, PASANEN. HELMI HONKONEN - EILA ROINE. VEIKKO HONKO, HALJALA. PANKINJOHTAJA HYVÄRINEN - JUHANI NIEMELÄ., KOSKINEN - EVA GYLDEN. LASSILA - TOIVO HILDEN., PANKKIVIRKAILIJA - MARJATTA PASANEN

Lue lisää:

Rintamäkeläiset-sarjan näyttelijöitä: Veijo Pasanen (roolinimi Antti Rintamäki) ja Sirkka Lehto (roolinimi Leena Rintamäki).

Menestyssarja Rintamäkeläiset piirsi kuvan pienviljelijän sielunmaisemasta

Maaseudulle sijoittuva sarja Rintamäkeläiset valloitti monet suomalaiskatsojat vuosina 1972–1978. Sinä aikana sarjassa ehdittiin juoda kahvia niin monta kertaa, että siitä tuli käsite. Kuvattiin siinä toki muutakin kuin kahvinjuontia – kahden pientilallisperheen edesottamuksia ja maaseudun murrosta. Sarjan kaikki 30 jaksoa ovat katsottavissa Areenassa.

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto