Hyppää pääsisältöön

Taistelu pimeyttä vastaan

Blogini nimi Eko, reilu ja luomu ei ehkä kata tämänkertaista blogausaihettani, mutta en silti malta olla linkkaamatta Kuningaskuluttajaan tekemääni kirkasvalojuttuun. Vaikka teksti on parin vuoden takaa, ei jutun sisältö vanhene (valaisinten hintatiedot tosin saattavat olla vahnentuneita). Meillä täällä Suomessa on valitettavasti ihan yhtä pimeää vuodesta toiseen, ja ilmastonmuutoksen myötä etenkin etelä-Suomen syksyt ja talvet pimenevät kuulemma entisestään. Voiko tämän pimeämmäksi muka mennä?!

Kaamosmasennuksen torjumisessa on tietenkin erittäin tärkeä muistaa terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, sekä säännöllisen liikunnan harrastaminen, kirkasvalo yksin ei mieltä piristä. Kirkasvalosta voi silti olla apua kaamosmasennuksen torjunnassa - yhdessä ruoan ja liikunnan rinnalla. Ainakin minulle valo on korvaamaton apu syksyn ja talven sysimustina aamuhetkinä, jolloin tekisi mieli ennemminkin jäädä peiton alle nukkumaan, kuin raahautua töihin. En liene ainoa?

Onko sinulla kokemuksia kirkasvalolampun tehosta - tai tehottomuudesta? Laita kommenttisi juttuni perään!

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua