Hyppää pääsisältöön

Kovaa maata

Kovaa maata -sarja kertoo Viitalan perheen elämästä konkurssin jälkeen. Perhe muuttaa maalle Ruusa-mummon (Maija-Liisa Majanlahti) luo yrittäen aloittaa uuden elämän.

Helsingissä toimiva yritys on mennyt konkurssiin, asunto on myynnissä ja perhe hajoamassa. Muutto maalle Pentin äidin Ruusan luo ei suju ongelmitta.

Ruusa-mummolla on käynnissä omat salamyhkäiset järjestelynsä asioiden kuntoon saamiseksi. Kyläläisten kanssa talkootyönä kunnostettuun kasvihuoneeseen Ruusa tilaa lastin tomaatintaimia. Pentin vanha vihamies Tastula tuhoaa suunnitelmat myrkyttämällä tomaatit, mutta siitäkään ei lannistuta.

Sarjan päätösjaksossa, josta artikkelin otteet ovat, takaisin kaupunkiin muuttanut Pentin vaimo Seija (Anitta Niemi) ilmestyy poikansa ylioppilasjuhliin ja yrittää ajaa läpi omia suunnitelmiaan.

Pentin ja hänen nuoruuden rakastettunsa Virpin (Kaija Pakarinen) välillä väreilee, mutta välissä on paljon selvittämättömiä asioita. Pentti järjestää ystävilleen matkan Tallinnaan ja romansseja riittää muillakin.

Seija saapuu lakimiehen voimin vaatimaan rahaa, mutta Ruusa ryhtyy toimiin. Asiat alkavat asettua raiteilleen, mutta vielä on Pentin ja Tastulan kohdattava toisensa.

Tietolaatikko

Kovaa maata on vuosina 1994–1997 TV1:llä esitetty televisiosarja. Sarja tehtiin alun perin 12 jakson pituiseksi. Kesällä 1997 sarjaan kuvattiin päätösjakso, jossa selvisi miten sarjan henkilöille lopulta kävi.
Päärooleissa
Maija-Liisa Majanlahti – Ruusa Viitala
Risto Tuorila – Pentti Viitala
Anitta Niemi – Seija Viitala
Mirka Paukkonen – Susanna "Susku" Viitala
Mikko Ruuttunen – Pekka Viitala
Käsikirjoittajat
Eve Hietamies
Heikki Hietamies
Ohjaaja
Tapio Suominen

Kommentit