Hyppää pääsisältöön

Sutki

Sutki kiertelee ympäri Suomea myymässä torilla vaimonsa kutomia raanuja. Kauppa käy nihkeästi, eikä sitä helpota Sutkin railakas elämäntyyli.

Sutki on yritteliäs myyjä. Hän saa myytyä raanuja ohella jopa invalidien arpoja. Nimensä mukaisesti Sutki kuitenkin ajautuu kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin vaikeuksiin.

Tapahtumien ketju lähtee vyörymään kapakasta. Ensin Sutki luo lähempää kontaktia tuttuun tyttöön Kirstiin. Seuraavaksi vuorossa onkin sitten kapakkatappelu. Sutki joutuu kahnauksiin serkkunsa kanssa, joka uhittelee suurilla rahoillaan.

Tappelusta selvittyään Sutki jatkaa myyntimatkaansa. Eräällä torilla hän törmää uudelleen Kirstiin. Sutki houkuttelee Kirstin valokuvattavaksi toritelttaan. Tilanne ajautuu umpikujaan, kun valokuvaaja saapuu paikalle.

Sutki jatkaa matkaansa, mutta ei yksin. Serkkupoika pakottaa Sutkin asella uhaten pankkiryöstöön. Rahasaalis matkassaan Sutki suuntaa Ruotsiin. Majoituttuaan hotelliin Sutki soittaa kotiin ja saa kuulla ikäviä uutisia.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit