Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Talviolympialaisten tähtihetket nyt kuvan kanssa

Kerro meille, mitä ikimuistoisia olympiasaavutuksia haluaisit nähdä myös videoina.

Elävässä arkistossa on jo entuudestaan runsas valikoima radioselostuksia suomalaisten tunteita eniten väräyttäneistä olympiahetkistä.

 

Talviolympialaisten radioselostuksia

Monet ovat kyselleet, milloin näitä saadaan myös videoina. Olemme vastanneet, että olympiavideoihin ei ole internet-oikeuksia, kuten asia on tähän asti ollutkin.

Mutta Vancouverin talviolympialaisten alla YLE on vihdoin saanut KOK:lta luvan käyttää nettisivuillaan myös videoklippejä olympialaisista. Klipit saavat olla määräajan Elävässä arkistossa ja YLEn Vancouver-kisasivulla.

Kerro tässä blogissa tai keskustelupalstallamme, mitkä talviolympialaisten merkkitapaukset haluat kaikkein hartaimmin nähdä nettivideoina.

Kuuluuko niihin Marja-Liisa Kirvesniemen neljän mitalin saalis Sarajevosta? Silloin monessa suomalaisessa kodissa lapset näkivät isän itkevän ensimmäistä kertaa.

 

Radioselostus Sarajevon olympiakisoista

Entä Matti Nykäsen kultajuhla Calgaryssa, jossa suomalainen mäkikotka hyppäsi kuin ”tarujen aarnikotka teräksinen välke silmissään”.

Tai Juha Miedon Lake Placidissa kärsimä sadasosatappio - hopeahiihto, josta tuli osa kansakunnan kollektiivista muistia?

Eero Mäntyranta Innsbruckissa 1964? Helena Takalo Innsbruckissa 1976? Lätkähopea Torinossa 2006?

Radioselostus Eero Mäntyrannan kultahiihdosta 1964

Kaikkea mahdollista emme pysty kerralla työstämään nettiin, mutta valitsemme olympiakoosteeseen suosituimmat kisavälähdykset.

Kerro olympiasuosikkisi blogikeskustelussa tai Elävän arkiston keskustelupalstalla.

Kommentit