Hyppää pääsisältöön

Ursula Rainio - Miss Suomi 1970

Vuoden 1970 Miss Suomeksi kruunattiin rovaniemeläinen Ursula Rainio. Missivuosi kyyditti hänet vuosikymmenien värikkäitäkin sävyjä saaneeseen julkisuuteen.

Tietolaatikko

Ursula Rainio on alkuperäiseltä etunimeltään Merja, mutta hän vaihtoi nimensä Ursulaksi jo nuorena.
Osallistumissaan kansainvälisissä kisoissa, Miss Universumissa ja Miss Euroopassa, Rainio jäi sijoituksetta. Miss Skandinavia -kisoissa hän sai 4. perintöprinsessan tittelin.
Rainio on näytellyt mm. Spede Pasasen elokuvassa Kahdeksas veljes (1971) sekä Seppo Huumosen elokuvassa Piilopirtti (1978).

Ennen missivuottaan Ursula oli ehtinyt esiintyä mannekiinina sekä työskennellä kalatehtaalla Norjan Hammerfestissa.

Missikisoissa Ursula esiintyi melko vakavana, edes uimapukukierrosta keventämään pyrkinyt kuntokoulun rehtori Simo Salminen ei saanut häntä hymyilemään.

Ursula Rainio lasketaan ensimmäiseksi missiksi, joka ei kaihtanut käyttää lehdistöä hyväkseen myös rahallisesti.

Erityisen lämmin suhde hänellä oli Hymy-lehden kanssa. Hän mm. "löysi" äitinsä lehden välityksellä. Lukijoita luonnollisesti kiinnosti myös hänen seurustelunsa itse Urpo Lahtisen kanssa.

Rainio oli myös ensimmäisiä missejä, joilla oli manageri. Ursulan asioita hoiti Monsieur Mosse, he myös asuivat yhdessä.

Vuonna 1979 Rainio muuutti Yhdysvaltoihin ja avioitui liikemies Leif Lindbergin kanssa. Liitto kesti kymmenisen vuotta, minkä jälkeen hän palasi Ruotsin kautta Suomeen ja vetäytyi julkisuudesta.

— Tarjosin sitä, mitä ihmiset halusivat lukea. Tosin kannattaa muistaa, että suurin osa jutuista oli liioiteltuja, hänen kerrotaan sanoneen.

Teksti: Petra Himberg