Hyppää pääsisältöön

Ovi

Maalaistalon poika suuttuu isäänsä ja lähtee kotoaan. Närkästynyt isä sahaa oven irti. Tästä alkaa sanaton ja absurdi komedia nuoren miehen kasvusta.

Kotitalon ovi selässään nuori mies lähtee taipaleelleen. Ovesta muodostuu sekä taakka että pelastaja. Ensimmäisenä nuori mies kohtaa mieskuoron. Oven toiselle puolelle saapuu joukko ulkomaalaisia. Lopulta ihmisiä on oven molemmilla puolilla niin paljon, että nuori mies lähtee karkuun.

Matka jatkuu matkustajakotiin, jossa nuori mies kohtaa riitelevän pariskunnan. Mies ei malta olla tirkistelemättä riitelevän pariskunnan huoneeseen. Kohtaus johtaa lopulta siihen, että nuori mies löytää itsensä kadulta, ovi vierestään.

Reissussa rähjääntynyt nuori mies kärrätään "ovisairaalaan", josta hänen tiensä kulkee ovien hautausmaalle. Nuori mies saa pelastettua ovensa haudasta ja vaellus jatkuu.

Eteen tulee poika, sitten pojan äiti ja lopuksi koti pojan ja äidin kanssa. Vaellus ei kuitenkaan pääty tähän, vaan kodin ovelle tulevat miehet noutavat miehen "ovisulkeisiin".

Mies pelastautuu sulkeisista ja saapuu "ovipakolaisleirille". Täällä hän löytää uudelleen pojan, pojan äidin ja lopulta myös isänsä, jonka luota hän alunperin oli vihaisena lähtenyt.

Teksti: Seija Aunila

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto