Hyppää pääsisältöön

YLE tuo musiikkiohjelmia ladattavaksi netistä

YLE alkaa julkaista musiikkia sisältäviä radio-ohjelmia ladattavaksi podcasteina netistä. Kyseessä on viisi ohjelmaa sisältävä kokeilu, josta on sovittu yhteistyössä tekijänoikeuksia valvovien järjestöjen kuten Gramex ry:n ja Teosto ry:n kanssa. Uusia, musiikkia sisältäviä podcasteja julkaistaan ensi maanantaista 16.11. alkaen osoitteessa yle.fi/radio. Ohjelmia löytyy tuolloin myös iTunesista.

Näin asiasta tänään julkaistussa tiedotteessa:

”Musiikkia sisältävistä podcasteista on maailmalta jonkin verran kokemuksia ja ne ovat hyviä. Verkkopohjaiset musiikkipalvelut kehittyvät vauhdilla ja YLEn tavoite on tulevaisuudessa käyttää kaikkia merkittäviä tapoja jaella suosittuja musiikkiohjelmiaan", ohjelmistoalueen johtaja Ville Vilén kertoo.

Tekijänoikeusjärjestö Gramex haluaa olla palveleva linkki musiikin käyttäjien ja musiikkialan välillä myös uusien käyttötekniikoiden osalta.

”Hankimme edustamiltamme oikeudenhaltijoilta erillisvaltuutuksen, jonka avulla saatoimme lisensoida tämän uraa uurtavan kokeilun. Toivomme, että ajan mittaan tästä muodostuu toimiva tulolähde muusikoille ja tuottajille," Gramexin toimitusjohtaja Hannu Marttila kertoo.

Podcastina tulevat uudet, musiikkia sisältävät radio-ohjelmat ovat:

YLE Radio Suomen Sadan vuoden syke on musiikin suursarja populaarimusiikin historiasta. YLE Radio Suomen Nousevan auringon talo on Jake Nymanin toimittama ohjelma, jossa esillä ovat lähes kaikki musiikkigenret ja tyylilajit. YleX:n netissä ja YLE Puheessa versioituna kuultu Pop-Talk avaa näkymiä musiikkialan kulisseihin, bisnekseen ja ilmiöihin. YleX Teho -podcast esittelee X-ryhmän valitsemia uutuuskappaleita. YLE Radio Vegan Silvermaskinen harppaa rockmusiikin syntyjuurille, jolloin uusia rajoja haettiin.

YLEn puheohjelmia on voinut ladata netistä äänitiedostoina aiemminkin. Perinteisen kanavalähtöisen radionkuuntelun rinnalla kuulijat voivat valita itse kuunteluaikansa ja -paikkansa. Radiosisältöjä voi tilata, ladata ja tallentaa omalle tietokoneelle ja siirtää esimerkiksi mp3-soittimeen tai iPodiin kuunneltavaksi.

Osoitteessa yle.fi/radio voi kuunnella, ladata ja tilata radiosisältöjä kuten juttuja, juttusarjoja sekä yksittäisiä ohjelmia. Sivuilta löytyvät myös ohjeet siihen, millä eri tavoin kuuntelu on mahdollista. Sivuilla on kuunneltavana YLEn radiokanavat, myös YLE Radio Suomen maakuntaradiot. YLEn radiokanavien puhesisällöt, jotka ovat podcasteina löytyvät myös osoitteesta yle.fi/areena.

Kommentit
 • Ystävyyttä ja hämäräbisneksiä Areenassa – kuusi asiaa, jotka yhdistävät kasarin ja ysärin seikkailusarjoja

  Kuusikko ja kuoleman varjot sekä muut sarjat Areenassa.

  Kalakukkoreseptin ryöväävät rosvot, huumerahojen perässä oleva prätkäjengi ja muut hämäräbisnekset houkuttelevat lapsia ja nuoria selvittämään rikoksia. Yhdeksän kesäistä jännitysohjelmaa on julkaistu nyt Areenaan ja ne ovat katsottavissa vähintään vuoden ajan. Listasimme kuusi asiaa, jotka yhdistävät näitä seikkailuja.

 • Areenan käyttö jatkaa kasvuaan

  Areenan käyttö on vuoden aikana kasvanut kovaa vauhtia

  Kesän lähestyessä on hyvä tilaisuus katsoa, miten Areenan käyttö on kehittynyt. Ja kehitystä selvästi on. On ilo huomata, että suomalaiset ovat ottaneet Areenan aiempaa aktiivisempaan käyttöön monilla eri laitteilla. Areena on edelleen Suomen arvostetuin verkkopalvelu ja suositumpi kuin esimerkiksi kansainvälinen suoratoistojättiläinen Netflix.

 • Kirjautumalla enemmän irti Yle Areenasta

  Kirjautuminen helpottaa Areenan käyttöä

  Areenaa on jo jonkin aikaa muutettu ohjelmakirjastosta henkilökohtaisesti jokaista käyttäjää palvelevaksi video- ja audiopalveluksi. Henkilökohtaisuus toteutuu erityisesti silloin, kun käyttäjä kirjautuu Areenaan. Yle Tunnus on monissa Ylen palveluissa käytössä oleva kirjautumispalvelu, jonka avulla käyttäjä voi tunnistautua ja saada parempaa henkilökohtaista palvelua.