Hyppää pääsisältöön

Koettakaa vedellä, vastasi palopäällikkö

Kaarina on iskenyt silmänsä vapaapalokunnan kantavaan voimaan Antero Virtaseen. Myös Anterolla on tunteita Kaarinaa kohtaan, vaikka hän ei oikein osaakaan ilmaista niitä.

Pikkukaupungissa valmistaudutaan VPK:n iltamiin. Paikallisen ravitsemusliikkeen tarjoilija Tuulikki Järvelä ohjaa iltamiin tulipaloaiheista näytelmää.

Rakkauden lisäksi harjoituksia sävyttää vapaapalokunnan sisällä syntynyt kuohunta. Vapaapalokuntalainen Koski epäilee, että palopäällikkö Latomäen vesitorniurakassa on jotain hämärää. Latomäki kuulee Kosken epäilyistä ja uskoo, että näytelmässä käsitellään jotenkin tätä asiaa.

Järvelä joutuu vakuuttelemaan Latomäkeä näytelmän viattomuudesta. Lopulta näytelmä osoittautuukin viattomaksi, mutta näytelmän loppu saakin dramaattiset piirteet.

Kaarinan tädin Alma Mansikkalan talo on syttynyt palamaan. Talossa on Alman lisäksi hänen poikansa, jalkansa loukannut kaupungin painijalupaus ja vapaapalokuntalainen Jorma Mansikkala. Kun palo on sammutettu, niin osoittautuu, että Jorman unohdus oli ainakin osasyy tuhoisaan tulipaloon.

Teksti: Seija Aunila