Hyppää pääsisältöön

Viestimien kehittyminen

Matkapuhelin
Matkapuhelin matkapuhelimet,puhelimet

Ihmisten tarve pitää yhteyttä keskenään on vauhdittanut teknistä kehitystä. Viidakkorummuista ja savumerkeistä on kuljettu pitkä matka satelliittien, internetin ja kännyköiden aikakaudelle.

Ihmisten tarve pitää yhteyttä keskenään on vauhdittanut teknistä kehitystä. Yhteiskunnan monimutkaistuessa tarvittiin entistä nopeampia ja pidemmälle kantavia viestimiä.

Ensimmäisiä viestintäkeinoja olivat viidakkorummut, tuli ja savumerkit sekä soittokellot. Joskus myös juoksijat kuljettivat viestejä paikasta toiseen.

Mikään keksintö ihmiskunnan historiassa ei ole kokenut niin suurta kehitystä kuin internet ja matkapuhelin. Ilman niitä, emme enää osaisi elää. Netti ja kännykkä ovat muuttaneet ihmiskuntaa niin perusteellisesti, että tulevien sukupolvien historioitsijat pitävät maailmanlaajuisen viestinnän kehitystä ihmiskunnan tärkeimpänä virstanpylväänä.

Ihminen ja yhteiskunta

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Islamin vieraana

  6-osainen sarja islamista.

  6-osaisessa sarjassa professori Jaakko Hämeen-Anttila johdattaa kiehtovalle matkalle islamin maailmaan – sen historiaan, kulttuuriin, kuvataiteisiin, musiikkiin ja kirjallisuuteen sekä ihmisten jokapäiväiseen elämään. Ohjelmasarja on valmistunut v. 2003.

 • Buddhan jalanjäljillä

  Buddhalaisuus

  Buddhalaisuus ei ole kristinuskoon tai islamiin verrattavissa oleva uskonto, vaan pikemmin filosofia, joka opettaa tien korkeimman moraalisen, henkisen ja intellektuaalisen "valaistumisen" saavuttamiseen.