Hyppää pääsisältöön

Pari sanaa lemmestä

Pirkko on joutunut kahden sulhasen loukkuun, entisen miehensä ja vt. postinjakajan. Tilanne on valmis, kun kuvaan astuu vielä kuntoileva alivuokralainen.

Pirkon avioliitto Kaukon kanssa on kuollut ja kuopattu, mutta Kauko ei tilannetta tahdo ymmärtää. Ei vaikka kuvioihin on astunut jo ikuinen opiskelija Ossi. Ossi jakaa postia väliaikaisesti, kuten hän asian ilmaisee.

Kolmekymppisellä Pirkolla alkaa olla jo vähän kiire avioon, jos hän aikoo jälkikasvua ajatella. Pirkko asuu kuitenkin vielä vakaasti kotona vanhempiensa rintamamiestalossa Tampereella. Koska talon yläkerta on Pirkon valtakuntaa, niin hän päättää hankkia lisätuloja vuokraamalla naapurihuoneen alivuokralaiselle.

Oven taakse ilmestyykin atleettinen nuori mies. Nuorukainen melkein sekottaa Pirkon seurustelukuviot Kaukon kanssa. Kaukolla on kuitenkin omia huolia, jotka peittoavat alivuokralaissotkun. Kauko on nimittäin mennyt takaaman entisen opiskelukaverinsa Voiton lainan. Kiinteistöbisneksissä häärivän Voiton laina kaatuu Kaukon maksettavaksi.

Voitto alkaa havitella myös Pirkon isän Aaron taloa. "Vähän niin kuin leasing pohjalta", Voitto ehdottaa. Kesken leasing-sopimuksen tekoa Pirkko kuitenkin saapuu paikalle ja estää kaupat.

Vastoinkäymisistä huolimatta Pirkon ja Voiton rakkaus kestää. Kampaajana toimivalla Pirkolla on lisäksi suuria suunnitelmia kampaajaystävänsä Leilan kanssa. He ovat päättäneet perustaa pitserian.

Teksti: Seija Aunila

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto