Hyppää pääsisältöön

Ransu Berliinissä

Ransu esittelee Berliinin nähtävyyksiä, tutustuu kaupungissa asuviin suomalaislapsiin ja ihmettelee Berliinin muuria.

Ransun mielestä olisi hienoa, jos jokaisella olisi ystäviä eri maissa. Se auttaisi ihmisiä ymmärtämään eri kulttuureja ja lisäisi suvaitsevaisuutta.

Ransu kummastelee Berliinin muurin olemassaoloa: "Kun ihmiset ei osaa elää riitelemättä, niin rakennetaan muuri väliin ja luullaan, että nyt se riita sitten selvis". Aikuiset voisivat Ransun mielestä ottaa oppia lapsista ja opetella leikkimään yhdessä.

Ransun matka Saksaan osui historialliseen hetkeen, sillä Berliinin muuri sortui vain pari päivää sen jälkeen, kun Ransu vieraili muurilla.

Kommentit
  • Möttönen ja Vehtaaja ratkovat Tehtäviä isolla T:llä

    Raija Orasen lastenkuunnelmasarja nyt pysyvästi Areenassa.

    Raija Oranen on urallaan kirjoittanut niin romaaneja, lastenkirjoja, novelleja kuin elokuva- ja televisokäsikirjoituksia. Hänen esikoislastenkirjansa Möttönen ja vehtaaja ilmestyi vuonna 1979 ja siitä tehtiin samaisena vuonna Ylelle radiokuunnelma. Lukijoina toimivat Jyrki Kovaleff, Aune Lind, Seppo Kolehmainen sekä Lea Pennanen-Mattila.

  • Pullantuoksuinen Hannes vaiko bensankatkuinen Sulo? Testaa, kuka tv-sarjojemme isähahmoista olet!

    Elävän arkiston leikkimielinen isyystesti.

    Oletko isänä Kotikadun Hannes vaiko Rintamäkeläisten Antti? Tai vaikkapa Kyllä isä osaa -sarjan isä? Se selviää tekemällä Elävän arkiston leikkimielisen isyystestin: valitse vastauksista vaihtoehto, joka kuvaa itseäsi parhaiten. Halutessasi voit toki myös selvittää, ketä suomalaista draamaisää oma isäsi muistuttaa. Onnea matkaan!

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto