Hyppää pääsisältöön

Taskulive - kun suora videolähetys on jo liian helppoa

kuvakaappaus FacebookistaViime viikolla sattui omituisin juttu tähänastisella mobiilistreaming-urallani. Olin viime aikoina kokeillut, miten helppoa nettitelevisiolähetyksen käynnistäminen voi olla, ja laittanut ruotsalaisen Bambuser.comin kännykässäni sellaiseen moodiin, että lähetys käynnistyy siinä siunaamalla kun sovellus avataan puhelimen valikosta.

Samaan aikaan halusin testailla tosiaikawebin käytännön mahdollisuuksia sillä, että olin kytkenyt Bambuserin verkostoasetuksista hälytykset päälle Twitteriin ja Facebook-uutisvirtaani. Tämä takasi sen, että kun puhelin sitten taskunpohjalla alkoi lähettää ohjelmaa Tuijan työpäivästä YLEn uusissa palveluissa, lähetyksellä oli heti myös ilakoivaa yleisöä.

“Nyt näytetään jo taskujen sisältökin”, virnuili yksi.

“YLEn mahdollistajastrategian mukainen toimintamalli, joka mahdollistaa toimistokyttäämisen sairaslomallakin”, tulkitsi toinen.

 • Areenan haku löytää nyt paremmin

  Areena-hakua on uudistettu

  Yksi useimmin kuulluista toiveista Areenan käyttäjiltä on ollut Areenan haun parempi toimivuus. Onkin ilo kertoa, että ensimmäiset askeleet haun kehittämiseksi on nyt tehty. Aiemmin Areenan haku on pitkälti perustunut ohjelmien nimiin. Toisin sanoen hakulaatikkoon on kirjoitettu ohjelman nimi ja käyttäjälle on näytetty nimellä löytyvät ohjelmat.

 • Kotimaisia rikossarjoja rangaistukseksi Suomen kansalle liiasta nordic noirin palvonnasta!

  Toivotut-paketissa Areenassa mm. Raid ja Kiimaiset poliisit

  Syyskuun Toivotut-pakettiin Yle Areenaan on etsitty kissojen, koirien ja vasikoiden avulla suomalaisia rikossarjoja ja -ohjelmia. Rikostarinat kiehtovat ihmismieltä kaikissa muodoissaan. Herääkö meissä jokaisessa poliisi ja rikostutkija? Rikollinen? Vai vetävätkö rikoksen herättämät tunteet rikostarinoiden äärelle? Omia tunteitaan voi tarkastella katsomalla Rosvoja ja poliiseja -paketissa mm. Raidia, Kiimaisia poliiseja, Harjunpäitä ja Rikostarinoita Suomesta.

 • Areenan Samsung-sovelluksen ongelmia ratkottu

  Samsung-ongelmia ratkottu

  Joitakin Samsungin vuosina 2015 ja 2016 valmistettuja äly-tv-laitteita ja niiden Areena-sovellusta vaivannut vika on korjattu. Ongelmana oli, että kaikki Areena-sisällöt eivät toistuneet laitteilla, jotka olivat saaneet Samsungin julkaiseman sovelluspäivityksen. Ongelma korjattiin tekemällä muutoksia Areenan taustajärjestelmiin.

 • Ikkunoita ihmismieleen - syksyä juhlistetaan palkituilla radiodraamoilla

  Palkittuja radiodraamoja syyskuun alkuun

  Syksyn alkajaisiksi Areenaan julkaistaan viisitoista Sokeain kuunnelmapalkinnolla palkittua radiodraamaa vuosilta 1978-2006. Tarinoiden skaala liikkuu viime vuosisadan alun Pohjanmaalta 1950-luvun Intiaan, huumevieroitusklinikalta koulukiusatun nahkoihin, lapsensa kehityksestä huolestuneiden vanhempien arkeen ja vaimoaan hautaavan miehen huoliin.