Hyppää pääsisältöön

Teemu Kaskinen: Sinulle, yö

Pohjoisessa Suomi ja Norja taistelevat Ruijasta ja Yhdysvaltain joukot hyökkäävät Tallinnan kautta Helsinkiin. Kaupunkisotaa taistelevat yksittäiset ja kurittomat iskujoukot. Joukkohenkeä näillä sotilailla ei ole ja kun yhtä kiusataan, muut katsovat ohi.

Tietolaatikko

Teemu Kaskinen ( s. 1976 )
Sinulle, yö ( romaani, 2009 )

Teemu Kaskinen on kirjoittanut väkivaltaisen romaanin,joka panee lukijan pohtimaan moraalia. Kun hyvinvointivaltio on mennyt, ihmisistä on tullut petoja toisilleen. Lähimmäisestä huolehtiminen ei ole enää hyve.

Sinulle, yö-romaani on julma. Joissakin kohtauksissa Kaskinen suorastaan mässäilee väkivallalla. Suomesta on tullut paikka, jossa perinnöllisistä kansansairauksista kärsiviä ei enää holhota, vaan heidät jätetään oman onnensa nojaan.

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto