Hyppää pääsisältöön

Konnunsuon kaalet

Maaritin poika Dimitri ja veli Allan istuvat Konnunsuon vankilassa. Romaneilla on vahva perheiden ja sukujen sisäinen verkosto, eikä vankilaan joutuminen murra tätä järjestelmää.

Maarit käy tapaamassa poikaansa ja sukulaismiehiään vankilassa säännöllisesti. Maaritin mukaan romaninaisen tehtävä on huolehtia suvusta. Vierailujen lisäksi Maarit lähettää kortteja ja kirjeitä vankilaan.

Maarit yrittää saada Dimitriä kaidalle polulle. Vanhat kaverit on jätettävä, asunto ja autokortti on hankittava. Vankilassa istuva velimies Allan ehdottaa, että Dimitri voisi tehdä vaikka autokauppaa vapautuessaan.

Dimitri ei ole kasvanut äitinsä Maaritin kanssa, vaan pojan on hoitanut Maaritin äiti. Dimitrin ollessa yhdeksän vuotias Maaritin isä kuoli. Dimitri otti asian hyvin raskaasti ja siitä alkoi pojan alamäki.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto